8 jaar geleden

Marije's Blog,Jouw blog inspireert mij enorm! Het is nu zonadg, ik ben dinsdag begonnen met het dieet. Tegen de afspraak met mezelf in ben ik zaterdag ochtend op de weegschaal gaan staan, ik woog toen meer dan dinsdag avond (!!!) t weekend ben ik dan ook minder streng (lees losbandig) om gegaan met het dieet. Nu ik jou blog gelezen heb weet ik zeker dat ik morgen de draad weer op pak!Super bedankt!

9 jaar geleden

Ik snap ook niet zo goed waarom mensen denken dat je vroeg moet stoppen. Ik ben nu ruim 7 maanden zwanger en helemaal geen borstvoedingsfan ofzo. Toch maar besloten dat het de moeite waard is voor ons kindje en ik zal waarschijnlijk na mijn verlof stoppen of in iedergeval minderen. Een vriendin van mij is echter zwanger van de tweede en geeft de eerste nog bv. Ik wist niet eens dat dit een mogelijkheid was! Geen polonaise aan mijn lijf, maar ik bewonder haar voor haar doorzettingsvermogen. Ik denk dat veel opmerkingen uit onwetendheid komen. Je "hoort" na zoveel maanden te stoppen. Maar dat is niet zo. Het is een natuurlijk proces en zolang jouw lichaam meewerkt en het werkt binnen jouw leven, mag je doen wat je wil met borstvoeding. Ik sta raar te kijken als iemand zijn zoon of dochter op 8 jarige leeftijd nog steeds aan de borst heeft, maar als dat goed voelt en het functioneren niet in de weg staat, veel succes! Jammer dat je je zo hebt laten beïnvloeden doen man en bureau, maar je kinderen blijven van jou en je zult vast een andere manier vinden om een intiem momentje met je kids te creëren.

9 jaar geleden

Respect dat je je kinderen zolang borstvoeding hebt kunnen geven. En wat een gelul van het cb. Die zouden het eerder moeten aanmoedigen dan andersom! Mooi doen waar je je zelf het best bij voelt.

9 jaar geleden

Ik vind het eigenlijk ook vreemd, want als er iets wel niet goed is is het borstvoeding geven. Op een gegeven moment is het ook wel makkelijk om te stoppen, maar voor de gezondheid hoeft dat niet. Mijn dochtertje is 8 maanden en zij krijgt s'ochtends en s'avonds borstvoeding en voor de rest eet ze met ons mee. Door borstvoeding krijgt ze nog mijn antistoffen binnen en ik word niet gauw ziek, en tot nu toe is zij ook nog niet een keer ziek geweest. Mensen vragen mij ook altijd of ik al stop met borstvoeding geven, ik reageer er niet zo op want het gaat ze niets aan. Het is heerlijk dat ik om 8 uur mijn kleine lekker wat borstvoeding kan geven in bed en daarna ga ik lekker aan de gang en slaapt ze lekker door in haar eigen bedje. Eigenlijk moeten we ons ook niets aantrekken van anderen, want het maakt ook niet uit over welk onderwerp je het hebt, er is toch altijd iets mis als je het op je eigen manier aanpakt. Maar ieder kind is anders, iedere moeder is anders, en meestal weten de moeder en het kind wel wanneer iets werkt of niet. Het is de natuur. Dus doe lekker waar je zelf zin in hebt en laat andere mensen je niet de les lezen, net alsof die zo perfect zijn. Veel plezier en geluk met je twee kleine mensjes :)