6 jaar geleden

Graag gedaan :) . Als je denk van er is meer aan de hand ga dan opschrijven wat je ziet bij jullie zoon en op welke leeftijd hij bepaalde dingen doet. Wij hebben hele lange vragenlijsten gekregen over heel veel details en ik vond het lastig om alles naar boven te halen. Komt het idd zo ver dat je vragenlijsten moet gaan invullen dan gaat dat makkelijker dan als je alles uit je geheugen moet vissen, is mijn ervaring. Ook kun je op die manier artsen misschien iets eerder bewegen om onderzoek te laten doen. Blijf je gevoel en je zoon volgen. Ik heb wel eens 20 minuten bij mijn zoon gezeten (zonder hem echt zelf op te pakken) terwijl hij heel verdrietig was. Hij sloeg op de muur, de trap en de deur uit frustratie en onmacht. Ondertussen bleef ik rustig en liet ik hem "gewoon" op de grond liggen. Je kunt ook niet anders doen dan "wel zien hoe het loopt". Heel veel sterkte met alles. Het komt heus wel een keer goed alleen zal het wat langer duren dan bij andere.

6 jaar geleden

Bedankt voor je reactie! Ja soms gaat het idd door onze hoofd of er niet meer aan de hand is zo als autisme maar in het ziekenhuis zeggen ze ook dat hij erg jong is om dat vast te stellen. Soms weet ik het gewoon even niet meer. Hij houd zich ook erg aan mij vast en hem een dagje naar oma brengen is al haast een onmogelijk iets. Gelukkig staan we nog onder controle in het zkh en zien we wel hoe alles gaat lopen. Nogmaals dank voor de fijne reactie

6 jaar geleden

hoe begin ik een reactie met de dingen die je schrijft en die ik herken. Lastig want je schreef ook dat je zoontje al heel veel heeft meegemaakt. Onze zoon (juni wordt hij 5) was ook erg laat met praten en ook voor hem moeten er dingen volgens zijn volgorde gaan. Bij hem is een jaar geleden ASS (autisme) vast gesteld. Ik zeg niet dat jouw zoon dit heeft want ik ben alleen maar moeder en geen arts. Misschien kun je er iets mee misschien niet. Het is wel heel erg lastig om dit vast te stellen op zeer jonge leeftijd. Wel heb ik al van heel klein af aan het gevoel gehad dat er iets niet klopte in de ontwikkeling van mijn zoontje. Weet wel dat zolang jij hem volgt en hij zich veilig voelt bij jou/jullie dat jullie het goed doen. Volg je gevoel en als jullie zoontje voldoende op de psz functioneert en hij zich blijft ontwikkelen zou ik hem niet zo snel naar een andere vreemde plek brengen. Wij hadden geen keuze want onze zoon kon niet meer goed functioneren op de reguliere psz. Hij is naar een speciale peuterspeelzaal gegaan voor kinderen met een beperking. Daar heeft hij enorm veel geleerd en is hij echt vooruit gegaan. Na de meivakantie gaat hij naar speciaal onderwijs en ik ben enorm trots op de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt.