mama1988+1's avatar
6 jaar geleden

elk jaar overstappen van energie en naar je vaste lasten kijken. Wij hebben elk jaar bij energie altijd wel een voordeel. of komt door welkomstkorting of omdat ze 2e jaar hogere tarieven gaan gebruiken is overstappen weer voordeliger omdat die lager tarieven zijn. En met aanvullend verzekeren zal ik eerst goed kijken wat je wil gebruiken en of het uit kan.

JK1993's avatar
6 jaar geleden

Hoi! Ik herken het wel de zorgen. Toen ik zwanger was van de eerste werd mijn contract niet verlengd. ‘Gekukkig’ Kreeg ik wel 16 weken zwangerschapsuitkering en vervolgens 3 maanden ww zodat ik weer op zoek kon en dat lukte vrij snel! Wat betreft kosten kan ik je wat tips meegeven. 1. Zorgverzekering, ik heb voor een grote zorgverzekering gewerkt. Je zou eens kunnen kijken of je in aanmerking komt voor een collectief, via werk of een sportvereniging o.i.d. Wat je verder zou kunnen doen is een vrijwillig eigen risico, dit levert premie korting op. Je betaald namelijk alleen eigen risico over dingen uit de basisverzekering, dus niet op je aanvullende. Als je jaarlijks je eigen risico opmaakt zou ik dit niet doen, dan kost het je geld. 2. Energie. ik heb ook voor een grote energiemaatschappij gewerkt. Vervang als de lampen stuk zijn door led, die zijn tegenwoordig voor een prikkie te koop bij Ikea of action bijv. Daarnaast hebben wij recent een nieuwe douchekraan gekocht. Deze heeft een eco functie en kindbeveiliging. Daarnaast een douchekop aangeschaft die max. 5,7 l per minuut gebruikt. Verder Kun je wellicht qua wassen en drogen ervan besparen. Google maar eens dan Zul je een hoop bruikbare tips vinden. Daarnaast ben ik een ‘overstapper’. Elk jaar hebben wij een andere leverancier en krijgen we een cashback. Die jaar krijgen we een cashbak van €170. Check maar eens een site als: pricewise. En vul daar dan een hoger verbruik in dan je werkelijk hebt, dan zijn de cashbacks namelijk hoger. ;) 3. Luiers, voeding en verzorging baby. Ik heb echt nooit A merken. Vaak kruidvat en daar is altijd wel een aanbieding mee. Verder woon ik vrij dicht bij de Duitse grens. Ik koop dan daar luiers, bakjes eten (hij eet hoofdzakelijk met de pot mee) en sinds de kleine man flesvoeding krijgt haal ik dat ook daar. Hij heeft tot 1,5 jaar borstvoeding gehad en op moment dat ik werkte flesvoeding. Vond dat afkolven op het werk niks... nu weer zwanger, dus bijna geen melk meer en hele gevoelige borsten, dus helaas gestopt en hij krijgt nog lekker zijn fles melk voor het slapen gaan. Ik hoop dat je iets aan bovenstaande tips hebt!! Groetjes!

Ladu's avatar
6 jaar geleden

Je kan je kraamzorg meeverzekeren. Dan krijg je vaak ook het kraampakket en anticonceptie vergoed. Je kan er ook voor kiezen het zelf te betalen. Even een reken sommetje. Meer kosten zijn er eigenlijk niet echt. Mijn zoontje was erg ziek. Later bleek dat ik de logeerkosten terug had kunnen krijgen voor het rmcd. Verder ben ik nergens tegen aan gelopen. Bloedprikken zit trouwensin je eigen risico (betaal je dus eigenlijk ook zelf) Verder ga je naar het einde van het jaar. Leuk moment om je abonnementen en verzekeringen door te spitten. Internet en tv los van elkaar is stiekem vaak goedkoper bijvoorbeeld. En zijn alle abonnementen ook echt nodig? Welke verzekeringen heb je lopen en bij wie? En in boodschappen kun je natuurlijk ook veel besparen. Sinds ik ze zelf weer doe kost het veel minder. Manlief keek niet naar prijzen nam gewoon het lekkerste mee. Lees het duurste... en hier is de marktplaats app favoriet!