6 jaar geleden

Het wordt allemaal zo zwaar overtrokken er komt geen genderneutrale kleding, de labels worden enkel verwijderd. Helemaal prima wat mij betreft. Ik zag laatst een onwijs leuke broek voor mijn zoontje, gewoon een donkere skinny. Maar achterop op het label met koeienletters: girls rule (of iets in die trant). Dat label kon je er ook niet netjes af halen, dus heb ik t broekje laten hangen. Terwijl het zonder label ook perfect voor een jongen zou zijn.

6 jaar geleden

We halen inderdaad 2 dingen door elkaar! Hema haalt enkel en alleen de labels "jongenskleding" en "meisjeskleding" er van af. Voor de meisjes meisjes kun je nog steeds de roze jurkjes kopen en voor de jongens jongens een stoere tuinbroek. Maar door het label er af te halen kunnen de jongens die juist roze erg mooi vinden of meisjes die een stoere spijkerbroek leuk vinden ook zonder problemen shoppen, omdat er geen label meer aanhangt is die drempel veel lager. Dat alles dus muf en saai wordt qua kleding is helemaal niet de bedoeling van Hema. Dat is ook duidelijk wat er in de nieuwsartikelen wordt geschreven, maar het gros leest gewoon niet goed of helemaal niet en heeft direct een mening klaar!

6 jaar geleden

Naar mijn idee gaan er nu twee dingen door elkaar. In de berichtgeving van hema begrijp ik dat ze alleen het etiket jongen/meisje achterwegen gaan laten. Gendernutrale kleding verkopen is een andere zaak. Word er dan niks meer roze of blauw? Alleen maar grijs/bruin/zwart? Ook geen jurkjes meer? Zo ver zou het niet gaan als ik hema mag geloven. Op zich het jongen/meisje weglaten heb ik helemaal geen problemen mee. Wat me wel stoort is dat kinderen niet meer zelf zouden mogen kiezen omdat alles genderneutraal moet zijn. De echte stoere binken en de meisjemeisjea vallen dus buiten de boot. Natuurlijk de eerste paar jaar bepalen wij (de ouders) wat de kinderen aantrekken. Maar daarna hebben ze toch echt een eigen smaak. Mijn dochter (6jaar) wil de deur echt niet uit als ze geen meest meisjesachtige jurk aan heeft. En mijn zoontje (2jaar) is echt wel een stoere bink. Maar als hij later liever een roze shirt aan heeft vind ik dat ook prima. Ik vind dat iedereen in zijn waarde gelaten moet worden. Of dat nu genderneutraal is of niet.

6 jaar geleden

Alleen de labels gaan er af van of het voor een jongen of een meisje is. Ik vind het wel jammer want de meisjesvariant valt altijd smaller dan de jongensvariant. Ze zijn nou net iets anders van model. Nu vind ik het makkelijker zoeken. Maar ja. Zoveel koop ik et bij de hema. Zal vast nog wel een meisjes rek en een jongensrek worden. Snap niet dat overal altijd de nadruk op gelegd moet worden.