4 jaar geleden

Dat genderneutrale geneuzel komt mij mijn neus uit........toen ik laatst verbaasd was over een artikel waarin een jongetje van zijn ouders later mocht kiezen wat hij wilde zijn (er zit een piemeltje aan, dus lijkt mij vrij helder wat ie is) en daar op reageerde dat mijn meisje alleen maar roze draagt tot ze zelf kan kiezen kreeg ik te horen dat ik een gender racist ben..........Ik verpest het kleine kinderbreintje nu al met mijn genderspecifieke gedachten.........waarschijnlijk ben ik daarom, na 4 jaar militair te zijn geweest nu vrachtwagenchauffeur (ja ik ben geen chauffeuse meer want genderneutraal) maar ondanks mijn mannen beroep stap ik regelmatig op hoge laarzen met hakken uit de cabine......en dat heeft toch wel wat.

4 jaar geleden

Ik had het niet beter kunnen verwoorden, sterke blog! ?

4 jaar geleden

Goed verwoord! De genderneutraal 'discussie' wordt wat mij betreft totaal uit zijn verband getrokken. Ik ben niet het type moeder dat uit zichzelf een pop of een barbie voor dr zoon zou kopen. Daarnaast eet ie wel van een roze floddertje bord, omdat we dat gekregen hebben en ik dat super leuk vind. In de gender neutraal wereld maakt het mij, waarschijnlijk, een slechte moeder dat ik nooit een pop zou kopen als mijn zoon daar niet zelf om vraagt. Maar mocht ie er om vragen zie ik geen problemen. Ik ben t product van een (bijna extreem) feministische moeder, ik speelde met de soldaatjes van mijn broers, maar droeg wel altijd een jurk (want dat wilde ik graag), ik ging in die jurk voetballen buiten spelen etc. Daarnaast wil mijn broer graag de roze barbie auto. Wij zijn dus lekker gender neutraal opgevoed zou je denken... dit is zo, omdat er vroeger allemaal niet zo moeilijk over werd gedaan, gewoon laten doen en dan komt t wel goed. Nu moeten we overal rekening mee houden en vooral overal op letten, want álles wat je doet zou wel eens iemand kunnen kwetsen en voor je het weet worden er kamer vragen over gesteld.

Wat heb je dit netjes gezegd. Ik wilde ook een artikel schrijven over die gender neutrale bullshit maar die was niet zo netjes geworden dus die heb ik weer verwijderd haha. Hier precies het zelfde het ene moment wilt mijn dochter een echte prinses zijn het andere moment Bob de bouwer een Minion of wat dan ook. En dat mag! Hokjes plaatsen? Als iedereen ze kind gender neutraal moet gaan opvoeden is het ook 1 groot hok. Prima dat sommige mensen zich niet thuis voelen in het lichaam dat ze gekregen hebben bij de geboorte maar daarmee hoeven ze het niet mijn probleem te maken. Krijgen we dan ook gewoon gemixte wc? Mannen en vrouwen samen zodat we vanaf onze pot zo naar die slurf in die hangbak kunnen kijken. als we iemand leuk vinden moeten we dan vragen "voel jij je meer jongen of meisje en voor welk geslacht val jij dan?" Want ja je weet niet meer tegenwoordig of je tegen een man in vrouwen lijf praat of vrouw in mannenlijf .... This allemaal gender neutraal.. vreselijk