5 jaar geleden

Genderneutraal opvoeding is eigenlijk heel erg slecht voor je kind. Dit is alleen maar heel erg verwarrend! Gewoon lekker zichzelf laten zijn. Spullen bepalen niet percee de geaardheid en laat ze deze onzin maar horen wanneer ze een jaar of 13 zijn. Dan kunnen ze zelf bepalen wat ze er mee doen.

5 jaar geleden

Ik heb twee jongens een puber en een kleuter. hoewel hier toch ook wel echt de "jongensdingen" in huis zijn, zijn er ook echt wel "meisjesdingen"in huis. Zo heeft de jongste een keukentje. Ligt er ook genoeg roze kleding in zijn kast en heeft hij nu haar tot op zijn schouders. Hij wilt graag lang haar, dus waarom niet. Het is niet alleen thuis waar toch genderbepalende zaken aanwezig zijn ook op school zie je het terug. Hoewel de jongste het leuk vind om een staart in zijn haar te hebben, wilt hij geen staart in naar school omdat hij uitgemaakt is voor meisje. Thuis draagt hij wel vaak een staart omdat hij weet dat het kan en ik daar geen onderscheid in maak. Ook is hij gek op dansen en als hij zijn zwemdiploma`s heeft gehaald gaat hij op streetdance. Zolang je kids de ruimte krijgen om te zijn wie ze willen zijn is er naar mijn mening niets aan de hand. Genderneutraal, jongen, meisje. whatever als het maar kind mag zijn.

5 jaar geleden

Hier twee jongens dus al het speelgoed is automatisch daar ook op gericht ( onbewust) maar daarnaast heeft mijn oudste ook een pop en als hij of zijn broertje graag andere “ meisjes dingen “ Zouden willen zou ik daar ook niet heel moeilijk over doen. Maar jurkjes naar school bijv vind ik wel echt een stap te ver. Verder een vraag of topic.. welk zitje gebruik je in je bakfiets? ?Hoor het heel graag!

5 jaar geleden

Jij zeurt zelf dame, niemand zegt toch dat er geen verschil is? Voed lekker je kind op hoe je het zelf wilt? Niemand dwingt je. Er zullen ook mensen zijn die dat gezeur van jou en mensen die jou mening delen zat zijn want je komt best wel onwetend over. ?