11 jaar geleden

Dat is ook niet leuk en op dat commentaar zit je ook niet te wachten. Elk kind is anders en die van jou wilt niet slapen als het gezellig is. Logisch toch maar ja ze is wel moe. wat resulteert in huilen. Niemand weet beter wat jou kindje nodig heeft dan jij. Jij bent haar moeder, haar beste troost. Het is alsof je een bord op je kop krijgt met "ongewenst advies gevraagd"als je moeder wordt. Iedereen bemoeit zich ermee en weet het beter. Geloof me dat weten ze niet, jij weet het beter. En daar moet je in blijven geloven. Jij kent je meisje. Jij ziet haar elke dag. En ik vind het een plaatje om te zien. Het lijkt me een heerlijk meisje die gek is op aandacht.

11 jaar geleden

Bedankt!!Daar groeit mijn toch al zo trotse moederhart weer van! Het zal idd vast goed bedoeld zijn,maar het komt niet zo over. Plus het feit dat het mijn eerste kindje is,dus heel zeker van mezelf ben ik ook nog niet (ben pas 5 maanden mama) dus alle blikken, opmerkingen,vragen en bemoeienissen maken me gewoon onzeker...

11 jaar geleden

Fijn dat je dit herkent,als ik af en toe naar de mensen om me heen kijk lijkt het wel alsof ik de enige ben die een baby heeft die weleens huilt. Commentaar op je kind doet gewoon zeer,snap ook niet waarom mensen het nodig vinden om zich over jouw kind uit te laten.Het bij voorbaat verdedigen ken ik ook heel goed,"ze is moe,ze heeft last van haar buik, ze is ziek geweest,ze houdt niet zo van drukte,ze is heel vrolijk hoor". En dan tegelijkertijd mezelf wel voor mijn hoofd kunnen slaan want ik wil haar helemaal niet verdedigen,hoef mezelf en mijn kind niet te verantwoorden tegenover andere mensen.Lief is ze zeker en ik weet zeker dat jouw ventje dat ook is!!

11 jaar geleden

Echt niet leuk als mensen zo reageren en vooral niet als het over je kind gaat. Ze zullen het soms best goed bedoelen, maar bemoeizucht is ook niet fijn. Ik moet in ieder geval wel zeggen dat ze echt een dotje is om te zien!