3 jaar geleden

Daarmee bedoel ik beschermen tegen de eventuele reacties van andere kinderen. Met bezit bedoel ik niet dat hij geen zelfstandig mens is, het is een metafoor om aan te tonen dat hij het meest belangrijke in mijn leven is. Fijne dag!

3 jaar geleden

Ik zit niet jouw situatie dus lastig te adviseren. Wat mij wél opvalt is dit: je zegt dat je hem vanaf dat hij naar de basisschool gaat wil beschermen en dus onherkenbaar wil plaatsen. Het woordje beschermen is wat mijn oog trekt. Als je van mening bent dat het allemaal prima is hoe je het doet, waarvoor moet je dan in hemelsnaam je kind beschermen? Maar blijkbaar is toch iets waarvan jij nu ziet dat je hem mogelijk zou kunnen beschermen. Ik denk dat dit woordje alleszeggend is en je vanuit dat gevoel je beslissing zal moeten maken. Bedenk daarbij ook dat je kind ooit jouw dierbaarste bezit was, maar hij gaat uitgroeien tot een zelfstandig mens en ook geen "bezit" meer is. Succes met je keuze!

Wat een lastig onderwerp is dit hè... maar ik zou zeggen doe vooral wat goed voelt voor jou (op dat moment). Als we dat als moeder doen en blijven doen dan is het toch ok?

3 jaar geleden

Ik plaats alleen onherkenbaar op insta en niks op fb. Ik vind het internet veel te onbekend wat dat betreft. Ik wil niet dat mijn kinderen straks in Amerika rondzwerven op rare websites en ik ben blij dat niet mij hele jeugd online staat. Lijkt me vreselijk dat iedereen alles van je weet en dat wil ik mijn kinderen ook niet aan doen. Vandaar de keuze.