8 jaar geleden

Wat grappig om te lezen! Mijn dochter (2e kindje) lag stuit en ik zag echt enorm op tegen een keizersnede, had er een heel vervelend paniekerig gevoel bij! Precies het tegenovergestelde dus ;) Hier uiteindelijk wel Moxa gedaan en uitwendige versie gelukt! Een geweldige thuisbevalling gehad van krap anderhalf uur :) (eerste ook thuis in uur en 3 kwartier, die lag minder eigenwijs haha) Gelukkig is iedereen anders en altijd naar je eigen gevoel luisteren! Mooi als dat allemaal mag en kan.

8 jaar geleden

O jeetje, als ik jou verhaal zo lees, herken ik mezelf wel een beetje erin. Op het moment 24 weken zwanger, en mijn kindje ligt vanaf begin al in de stuitligging en voel ook alleen de schopjes beneden en verder voel ik niet dat het kindje draait of iets. Zelf moet ik mij nog goed gaan inlezen over de komende bevalling/keizersnee, maar ik kijk er nog niet echt naar uit. Wel zal ik blij zijn als mijn kindje er is, aangezien ik geen fijne zwangerschap heb ( bekken, rug en banden klachten, veel pijn). Goed om te lezen dat jouw gevoel heeft geklopt en je daardoor geen spoedkeizersnede heb gehad. Zet mijn wel gelijk aan het denken.

8 jaar geleden

Dankje, soms is het lastig inschatten hoe een geschreven woord overkomt. Ik hoop voor je dat als er een volgende keer komt dat je dan weer zo op je gevoel kan vertrouwen. Hopelijk zegt je gevoel dat je gewoon kan bevallen. Eerlijk is eerlijk een keizersnee is niet niks en ik had liever mijn bevalling ook gewoon afgemaakt.

8 jaar geleden

Bijzonder dat moeder(voor) gevoel, ergens wist je lichaam je te vertellen dat de keizersnede in jouw situatie noodzakelijk was. Ik zou ook nooit voor een stuitbevalling gegaan zijn of een draaipoging en snap zelfs je opluchting m.b.t het niet op de natuurlijke wijze (voor zover hier over gesproken kan worden) hoeven te bevallen. En uitkijken naar de bevalling.. Eh nee.. Danku.. Ik ben 3 keer bevallen, waarvan 1 keer dmv een ongeplande keizersnede. Toen had ik ook de hele tijd zo'n onderbuikgevoel dat het niet zou gaan. Zoonlief lag dwars en op het einde instabiel en daalde niet in. Ook niet tijdens de bevalling zoals de verloskundige voorspelde. En dat werd dus na een hoop proberen uiteindelijk een keizersnede (leuk na urenlange weeën etc). Qua herstel zou ik absoluut gaan voor de natuurlijke bevalling, als het enigzins kan zou ik dat doen. Maar in jou situatie heb je zeker de beste keuze gemaakt naar mijn idee.