10 jaar geleden

Dat klopt idd dat fysio zo slecht nog niet is, ik zie dat mijn dochter hier ook in vordert. Maar als ze steeds zeggen welke oefeningen ik moet doen, en ik doe dat en daarna wordt me verteld dat ze te snel gaat, tjah dan begint het stoom toch langzaam aan uit mijn oren te komen.

10 jaar geleden

Het komt inderdaad vaker voor. Zowel mijn oudste als mijn nichtje hebben fysio gehad als baby. De fysio hielp wel een beetje, maar ik denk inderdaad dat het uiteindelijk vanzelf, op een eigen tempo goed komt. Succes!

10 jaar geleden

Je hebt gelijk hoor, maar ze kunnen toch motorisch iets gaan achter lopen. Mijn billenschuiver ging pas los lopen, vlak voor zijn 2e verjaardag. Niet dat dat nou zo vreselijk is, maar als je dat wil voorkomen, dan is fysio nog zo gek niet.

10 jaar geleden

Ik snap je irritaties wel hoor, maar het schijnt echt zo te zijn dat leren kruipen echt belangrijk is. Mijn oudste zoon deed dat eerst nooit (ook omdat hij buikliggen vreselijk vond) en schoof ook op zijn billen rond. Hij liep daardoor een achterstand op omdat je met kruipen de links-recht-coórdinatie leert die nodig is om te leren lopen. Toen onze jongste zoon geboren werd en leerde kruipen (hij deed dat wel) ging onze oudste alsnog leren kruipen, want wat is er nou leuker dan achter een klein kruipend broertje aan kruipen? Daardoor ging zijn motoriek ook vooruit. Ik snap wat je zegt hoor, ieder kind ontwikkeld zich op zijn eigen tempo en eigen manier, maar misschien moet je het gewoon eens proberen en kijken of ze er lol in kan krijgen.