5 jaar geleden

Oh ja ik herken dit zo! Het is ook heel belangrijk om iets te doen waar je goed in bent en dat is voor iedereen moeder uiteraard weer wat anders. Maar ik denk dat tijd voor jezelf je ook weer een betere/leukere moeder maakt! Tenminste bij mij is dat wel zo. Wel gaaf dat je weer kan studeren! Heel veel succes!

5 jaar geleden

Heel herkenbaar. Ik heb mijn kinderen tijdens mijn studie gekregen. Ik was 30 weken zwanger toen ik afstudeerde van mijn bachelor. Ik wilde heel graag even thuis blijven, het moest ook want ik was echt kapot en ik heb geschiedenis met burn out, dus ik moest wel oppassen. . Dus ik ben 1,5 jaar thuis geweest. Ik krijg standaard te horen : goh wat knap zeg, studie en moeder. Waarop ik zeg : werk en moeder is toch ook heel gewoon. (net als werk en vader) maar ondertussen denk ik : weet je wat knap was? Die 1,5 jaar thuis. Ik trok het gewoon echt niet meer op den duur. Ik ben niet zo goed in schakelen... En dat vreet dus energie als je 2 kleine Kids hebt thuis. Tip voor je koffie : koffie to go beker. Blijft aardig tijdje warm dan. Nu ik overdag studeer en 'savonds thuis ben kan ik overdag doen waar ik goed in ben en 'savonds en in het weekend heb ik ineens wèl die ruimte om te schakelen en er te zijn. De ideale verhouding werk /zorg is het nog niet. Maar dat komt nog wel. (Wat studie met kinderen pittig maakt is dat als je voor je kind thuis bent omdat die bijvoorbeeld ziek is, er niet intussen iemand anders voor jou iets op kan pakken.)

5 jaar geleden

Haha ja zo herkenbaar!! Voor mij werkt inderdaad de combinatie werken en moederschap het beste! Als je daar een mooie balans in kan vinden is dat een enorm cadeau!?

5 jaar geleden

Goed verwoord! Ik ben full time mama, maar daarnaast werk ik ook nog gemiddeld 30uur in de horeca. Dus de koude koffie die thuis blijft staan, maak ik goed met het drinken van een kop warme koffie op mijn werk ? Ik geniet ook net als jij echt van de tijd met mijn 4 dochters ( 14, 5, 4 en 1,5 ) en zou niet anders willen! Maar ben wel blij als de jongste over 2,5 jaar naar de basisschool gaat! Dan kan ik 's ochtends ook een keer een warme kop koffie drinken thuis!