7 maanden geleden

Hoezo zou je hier trots op jezelf zijn? Je hebt een arbeidscontract met je werkgever. Is toch ook niet meer dan logisch dat je voor je geld ook wat dingen gaat doen? Waarschijnlijk ben je ziek gemeld want je komt niet op je werk. Vind dat geen rare vraag in deze situatie. Kom uit je slachtofferrol en neem regie in je eigen proces. Thuiszitten helpt daar dus totaal niet bij. Het leven gaat door, ook voor jou.

7 maanden geleden

Ik denk dat ze alle reden heeft om trots te zijn! Ze is voor zichzelf opgekomen, heeft grenzen aangegeven en dat terwijl ze in een vreselijk heftige, verdrietige situatie zit waarin alles omver is geblazen en grenzen aangeven dan juist een grote uitdaging is. Vind opmerkingen als “het leven gaat door, thuis zitten helpt daar niet bij” totaal niet ondersteunend, invoelend, helpend en empathisch. Heb je niet het idee dat je op basis van zeer beperkte informatie meteen best wel grootste conclusies trekt?

7 maanden geleden

Is trouwens inderdaad geen ziekte maar iets wat je in onderling overleg met je werkgever moet regelen.

7 maanden geleden

Nee Tanja, er zijn rechten en plichten. Daar moet je je gewoon aan houden. Vaak worden de rechten goed onthouden maar de plichten raken wat op de achtergrond. Zou wat zijn als de werkgever ineens besluit om niet meer het loon te betalen. Dan zou de verontwaardiging groot zijn! Hoezo gaan mensen ervan uit dat het allemaal eenrichtingsverkeer is?

7 maanden geleden

Maar dan suggereer je (mijn inziens) dus dat iemand opzettelijk zijn plicht niet na wil komen? En hoe weet jij zo zeker op basis van deze (beperkte) informatie dat dat hier de situatie is?

7 maanden geleden

Door de volgende zinsnede ‘ Oké, beste meneer. Dat gaan we dus even niet doen. Ik bepaal zelf wel wanneer ik weer ga werken en hoe ik dat dan ga doen’. Mensen zijn zo gevangen in hun eigen verdriet (en mind you, hetgeen wat ze heeft meegemaakt is vreselijk, zou er zelf niet aan moeten denken) en zien zelf het licht aan het einde van de tunnel niet. Wat ik verder in bovenstaande lees is dat ze is ziek gemeld door haar werkgever. Dan gaat de wet verbetering poortwachter lopen en moeten werknemer en werkgever beide inspanning leveren om het verzuim zo kort mogelijk te houden. Als dit niet wordt gedaan kan de werkgever na 2 jaar een loonsanctie krijgen en die zijn niet mals. Snap dat mensen ageren tegen bedrijfsartsen die mensen naar hun eigen idee te snel aan het werk wil laten gaan maar het is wet-en regelgeving waaraan gehouden moet worden. Ik zou met de werkgever in gesprek gaan over vormen van verlof want dan zit de re-integratie verplichting er niet in.

8 maanden geleden

Ik snap dat je trots bent! Maar realiseer je wel dat je werkgever je door moet betalen. En ook dat het echt noet goed is om te lang thuis te zitten? Het is bewezen dat als je tijdig terug keert in het arbeidsproces, al is het maar een paar uren arbeide therapeutisch, dit echt helpt bij ke verwrkinfsproces?

8 maanden geleden

Hier ook frustratie. Snap dat mensen het druk hebben en vaak meerdere mensen op een dag zien. Maar lees je even 5 min in.

8 maanden geleden

Ho ik was nog niet klaar. Maar heb zelf thuis gezeten na een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. En toen ik bij de bedrijfsarts kwam zei hij, zo jij bent dus thuis vanwege dat je zwanger bent? Ik zei ja was. Oh uhm dan heb ik denk ik niet goed gelezen. Erg pijnlijk als je net een kindje verloren bent en een operatie achter de rug hebt.

8 maanden geleden

Arno artsen. Pff. Ik ben wel goeie tegen gekomen, maar ook hele slechte. Een arts die niets wist wat acupunctuur was en die zei dat de zwangerschapsmisselijkheid wel over zou zijn na 12 weken. Ik was 22 weken zwanger 🙈. Wat ik nu geleerd heb, zelf de regie nemen. Jij bepaald de route, ze kunnen je op een andere route wijzen, maar jij bepaald of dat de goeie is.