10 jaar geleden

Jawel, maar doordat spiegelreflexcamera's steeds goedkoper worden is iedereen een fotograaf geworden ;-) en wil er zijn/haar geld mee verdienen....

10 jaar geleden

Ik ben het helemaal met je eens hoor Anouck, begrijp me niet verkeerd. Ik wil alleen graag de denkwijze van de consument begrijpen. Weten hoe zij nu denken zodat ik mijn bedrijfsvoering daar op kan aansluiten. Ik heb ook felle discussies met collega fotografen over dit ontwerp haha. Daar zie je ook duidelijk een tweekamp in ontstaan. Fotografen die vasthouden aan geen digitale bestanden bij de reportage (je kunt alleen producten zoals afdrukken extra kopen bovenop de reportage prijs of voor 550 euro extra de high res bestanden kopen) en fotografen die bijvoorbeeld 5 of 10 digitale bestanden in het pakket hebben zitten en daarnaast de mogelijkheid bieden om extra bestanden voor een x bedrag te kopen. Toch is er wel een wezenlijk verschil met waar je de foto's laat afdrukken. Als fotograaf wil je uiteraard graag dat de klant de foto's groot in huis heeft hangen en er zo reclame voor je mee maakt. Als de foto's dan afgedrukt zijn bij en goedkopere vakcentrale en er zit een lelijk kleursweem over de foto dan doet dat afbreuk aan de kwaliteit van de fotograaf. En dat wil je natuurlijk niet. Als fotograaf kun je daarin tegen werken met bedrijven die mooie afdrukken maken, maar uiteraard betaal je daar dan wel iets meer voor.

10 jaar geleden

Anouk jij zei dat je voor 5 foto's niet eens zou kijken. Ik neem aan dat je hier de digitale bestanden mee bedoelt. Ik ga nu even de knuppel in het hoenderhok gooien omdat ik graag jullie reactie hier over wil horen: Waarom verwachten jullie om digitale bestanden te krijgen/ extra te moeten kopen van de fotograaf? Digitale bestanden zijn de negatieven van vroeger en die werden nooit door de fotograaf verkocht. Laat staan meegegeven bij een reportage. Fotoproducten zoals canvas, plexiglas, hout, gewone afdrukken of een compleet album zijn toch veel leuker om te hebben na een fotoreportage?

10 jaar geleden

Ok... Ik wou al zeggen 65 euro voor 5 reportages is spotgoedkoop hahah. Een goede klik met de fotograaf is inderdaad belangrijk! En het goed kunnen luisteren naar de wensen van de klant, maar ook de omgang met de kinderen is erg belangrijk. Ze moeten er wel gevoel bij hebben en ook de kinderen op hun gemak kunnen laten voelen. De meeste kunnen dat gelukkig ook wel.