7 jaar geleden

Hier was de oudste ook een spuger, hij heeft dit gedaan tot net iets na zijn 1ste verjaardag. Maar aan het begin had hij altijd grote honger, dronk heel gulzig en dan kwam alles in 1 kluts terug en kon ik maar kuisen. Hier had ik al heel snel genoeg van en ben gewoon bij nutrilon gaan lezen over de verschillende soorten pap ze hadden, wat hierin zat en wat het juist deed met het lichaam. Ik ben dan flessen beginnen met verzadigende pap voor zijn grote honger en 1 schepje poeder extra in verhouding met het water. Ja natuurlijk kreeg hij last van zijn darmen. Dit is echter zooo simpel op te lossen, vanaf 3 maanden mogen ze gerust versgeperst en gezeefd appelsiensap hebben. 1 koffielepel per dag en de stoelgang ging vlot. Ik heb al héél veel ouders geholpen met de voeding van hun kind op orde te brengen. Dus dit soort blogs doet gewoon zeer om te lezen, het hele traject dat je moet doorlopen en de slechte ondersteuning voor de juiste producten te vinden. Het is ook zeer spijtig voor je kindje die het zolang moet doorstaan, de kindjes kunnen namelijk niets zeggen of het ons laten weten...

7 jaar geleden

Herkenbaar al die tegenstrijdige adviezen. Bij het cb doen ze volgens mij ook vaak maar wat. Ik volg nu ook gewoon mn eigen gevoel en het werkt nu al zijn vruchten af.

7 jaar geleden

Jeetje.. alsof ik mijn eigen verhaal lees! Alleen zoon geboren met 38wkn/3445gr dus geen prematuur. En ik moest na week ook fv geven want kwam echt nix uit :-( (indd ook geen stuwing net als Irene, hihi) Maar we hebben vrijwel t zelfde 'traject' gevolgd zoals jij omschrijft. Reageerde alleen weer heel heftig op de eerste papjes met rijstebloem. CB zei dat de darmen door de HA niet goed kunnen rijpen omdat die zo licht verteerbaar is. Dus weer overgestapt (binnen zelfde merk kun je altijd makkelijk switchen). Hero Comfort was voor ons uiteindelijk 'het ei van columbus'! Samen met Avent fles. Met 10mnd overgegaan op de Etos voeding -want goedkoper- en dat ging goed. Maar tot 9mnd zaten wij continu met een leger doekjes bij een voeding :-( ook de speen kon hij niet vasthouden. Zat de hele dag met mn vinger erop. Inmiddels bijna 2 en nergens meer last vast maar wat een gedoe is dat 1e jaar geweest qua voeding. Wat jij zegt: kijk naar je kind en zoek naar iets waar je kindje goed op reageert.

7 jaar geleden

Oh kijk jij had wel artsen die er verstand van hebben. Dat scheelt! Gelukkig zitten die vlekken bij ons alleen in het beddengoed of de slabbers. De kleertjes van de eerste paar maanden zitten wel vol melkvlekken. Maar de wortel e.d. vangen we zoveel mogelijk op met slabbers. Alleen als ze nu aan de kruip gaat wil ze erg nog weleens doorheen banjeren met handen, voeten en de rest :')