6 jaar geleden

Vandaag 4 jaar geleden kwam ons tweede kindje net als de eerste 5 jaar geleden met de keizersnede ter wereld. De eerste keizersnede was niet gepland en is uiteindelijk als spoedkeizersnede het dossier ingegaan en heel eerlijk daar hebben we zelf (gelukkig) heel weinig van meegekregen. Ik zat de volgende ochtend al naast mijn bed en ben na twee nachtjes in het Z-H te zijn geweest al lekker naar huis mogen gaan. De tweede keizersnede 13 maanden later was wel gepland omdat het kindje niet indaalde en is in alle rust gehaald. Ook hier na twee nachtjes in het Z-H weer naar huis. Ik heb helemaal nergens last van gehad en voelde me erna ook echt super (behalve dat ik achteraf tot de conclusie kwam dat ik geen kinderen zelf kan baren)

6 jaar geleden

Bij mijn oudste begonnen de weeën om 5 uur smorgens. Later aardige ontsluiting en werden de vliezen handmatig gebroken. Vruchtwater gepoept....dus ziekenhuis.( was thuis) Eenmaal daar schoot het niet op en hoofdje lag naar boven te kijken ipv beneden. Ze trok haar hoofd steeds terug. Ik zelf trok het niet meer( pijnstilling mocht niet meer) om 19:30. Dus na 14,5 uur weeën werd er besloten keizersnede. Ik huilde erg...van teleurstelling en blijdschap dat het eindelijk mocht gebeuren dat onze dochter echt er uit mocht. Om 20:34 is ze geboren. Dus een spoed keizersnede eigenlijk. Herstel duurde erg lang bij mij. Wel 3,5 week voor ik wat meer kon doen. Kon eerste dagen amper in e uit bed komen van de pijn. Tweede dochter werd ingeleid....maar bedacht toen even weer te draaien????. Dus weer een keizersnede aangezien mevrouw er niet uit wilde op de natuurlijke manier. Ik baalde wel natuurlijk en was bang voor de pijn die ik toen had naderhand. Maar nu ging het herstel heel snel en zou het zo nog een keer doen hi.

6 jaar geleden

Ik heb er inmiddels 3 gehad en zou het zo weer doen! De eerste was een spoed en dat was wel heel heftig maar de twee andere waren gepland en gingen heel relaxed. Bij nr 2 hebben ze alleen een fout gemaakt met mijn nieren en heb ik de week erna met een drain gelopen. En bij de laatste hadden ze in het hoofdje van mijn dochter gesneden. Ze lag erg dicht onder het vlies blijkbaar. Toch heb ik het niet als dramatisch ervaren allemaal.

6 jaar geleden

Onze oudste kwam na 15,5 uur weeën uiteindelijk via een spoedkeizersnede ter wereld. Geen tijd om me druk te maken dus. Al denk je achteraf natuurlijk wel even: 'Dat had ook anders af kunnen lopen...' Onze jongste werd geboren door een geplande keizersnede. Daar ging ik eigenlijk heel relaxt in. Ik had het immers al eens meegemaakt. Mijn herstel van de jongste verliep qua wond sneller dan na mijn oudste. Al had ik na de jongste heel veel naweeën en uiteindelijk bleek ik ook 2 soorten bacteriën in mijn blaas te hebben opgelopen door de blaaskatheter. Dat waas heftig, maar ik ben ontzettend dankbaar dat we er allemaal gezond uit vandaan zijn gekomen. Geniet van je dochter!