5 maanden geleden

Zo'n aanval is zo erg om te zien bij je kinderen. Onze jongste had zijn eerste aanval in Turkije toen we op vakantie waren! Toen heb ik ook echt het ergste gedacht. Binnenkort ga ik hier ook een blog over schrijven.

Ja dat is het zeker! Ben heel benieuwd naar je blog!

7 maanden geleden

Ik heb ook aanvallen gehad op jonge leeftijd en wat ik heb gehoord van mijn ouders geen leuk zicht. Verschillende testen heb ik gehad in het ziekenhuis en ook bloed prikken en medicatie ervoor. Nu ben ik 38 en heb al jaren geen aanvallen en medicatie meer. Het enige wat ik wel heb als ik moe ben dat ik begin te knippen met mijn ogen en dat mij ogen wegdraaien. Meestal leg ik mij 's middags even neer en dan gaat het weer

Nee echt geen fijn gezicht voor omstanders nee. Maar wat fijn dat je *klopt even af* geen aanvallen meer hebt gehad! Ja bij Jason is het nu de vraag of het dus eenmalig is geweest (wat dus ook kan wat ik echt niet wist) of echt epilepsie. Gelukkig wordt hij in november getest. Meestal doen ze dat niet bij een eerste insult. Maar gezien het ook in de familie zit bij mijn moeders kant mocht het toch.

7 maanden geleden

Aanvallen wennen nooit. Het blijft elke keer zo heftig en eng. Maar de allereerste keer, dacht ik ook echt dat ik mijn meisje kwijt was. Zo'n impact. Heel veel sterkte voor jullie.

Dankjewel! 🥺🥰 Jullie hebben dit dus vaker begrijp ik? Zo zwaar veel respect voor jullie! 🥺 Lijkt me echt verschrikkelijk elke keer mee te moeten maken

7 maanden geleden

Onze dochter kreeg haar eerste aanval toen ze 1 jaar was en de diagnose epilepsie toen ze twee was. Ze heeft ongeveer 15 van dit soort aanvallen gehad, maar honderden kleinere aanvallen. Epilepsie is zo complex, we komen elke keer weer voor nare verrassingen te staan.

7 maanden geleden

Wat lijkt het me lastig dat je zoon al een puber is. Zo'n moeilijke leeftijd om zoiets mee te maken en te ontdekken. Onze dochter was 1, maar weet daardoor niet beter dan dat het er is. Ze vindt het heel stom, maar herinnert zich geen leven zonder.

Ja dat maakt het inderdaad lastiger. Als het echt epilepsie is moet ik nu dus dingen van hem "afpakken" waar hij heel zijn leven gewoon aan gewend is. Daarnaast wilt hij (teken)films/series maken en mij lijkt dat een heel lastig beroep als je epilepsie hebt. Niks is onmogelijk natuurlijk maar toch.. Ik hoop echt sterk voor hem dat het eenmalig is. Hij was ook (zoals een echte tiener doet) laat aan het slapen en veel gamen/filmpjes kijken. Daar wordt nu uiteraard wel strenger op gelet. En nu hij het van de dokter/ambulance/ziekenhuispersoneel heeft gehoord en tig mensen om ons heen, hoop ik dat het bij hem doordringt in zijn tienerhoofd

7 maanden geleden

Heel lastig inderdaad op die leeftijd. Mijn dochter heeft trouwens geen lichtgevoelige epilepsie. Dit houdt in dat zij dus geen last heeft van lichtflitsen en zo. Niet iedereen met epilepsie heeft daar last van. Bij mijn dochter komen aanvallen meestal door spanning of koorts. Heel veel sterkte en hopelijk geeft het onderzoek duidelijkheid.

7 maanden geleden

Wat een heftig verhaal, heel veel sterkte 💓

Bedankt! ❤️