11 jaar geleden

AMEN AMEN! ik had graag bv gegeven maar ivm medicatie is het simpelweg geen optie. als ik bv geef, vergiftig ik mijn kind, zo simpel is. En wat is dan het beste alternatief? geen idee!

11 jaar geleden

Heel goed dat dit ook eens gezegd wordt!! Je bent heus geen slechte moeder als je FV geeft, en eigenlijk ben ik er van overtuigd dat het soms zelfs beter dan BV is (oh jee, nu ga ik echt op de zwarte lijst van de BV-maffia!!) *omdat je geen extra vitamines hoeft te geven, *omdat er niet de uien/ knoflook oid van mijn vorige maaltijd in zitten, *omdat je precies weet hoeveel ze binnen krijgen, *omdat je zeker weet dat elke druppel evenveel voedingstoffen bevat Ik heb het altijd belachelijk gevonden dat er geen reclame voor FV gemaakt mag worden, wie is WHO om voor ons te beslissen dat onze kinderen verplicht BV moeten hebben?!

11 jaar geleden

Bedankt voor je post! Helemaal mee eens! Bij mijn eerste zoon 3 maanden borstvoeding gegeven, 3 maanden pijn en ellende! Beide zaten we te janken als het weer tijd was. Ik had veel eerder over willen stoppen maar inderdaad er was geen info te vinden. Als ik flesvoeding gaf kreeg hij namelijk hele erge krampen. Uieindelijk af kunnen bouwen door elke voeding te eindigen met een beetje flesvoeding zodat we beiden konden wennen. Bij tweede zoon wel weer geprobeerd maar binnen week gestopt, zelfde ellende! En zo goedkoop is borstvoeding niet; 2euro extra aan eten voor de moeder per dag(volgens het Nibud), borstpads, kolf, voedings BH, speciale kleding etc.

11 jaar geleden

Grrr... Bostvoedingsmaffia! Ik heb bij mijn kinderen geen borstvoeding kunnen geven, ik maak nauwelijks melk aan. Bij mijn zoon ben ik er niet eens aan begonnen, bij mijn dochter heb ik de eerste 4 dagen een beetje borstvoeding bij de fles extra gegeven, daarna kreeg ik trombose en bloedverdunners dus hield dit ook op. Maar er is gewoon nauwelijks informatie te vinden over wat dan wel.... Ook als ik wel borstvoeding had kunnen geven denk ik niet dat ik er geschikt voor zou zijn geweest, ben een veel te onrustig persoon :-). Wat ook heel jammer is dat niemand informatie geeft over vergoedingen van het ziekenfonds, in sommige gevallen kun je je voeding namelijk vergoed krijgen en dat is niet eens zo heel moeilijk. Ik heb voor allebei mijn kinderen het hele eerste jaar alle hypoallergene flesvoeding volledig vergoed gekregen, gelukkig was ik daar zelf achter gekomen!