Momoftwoboys's avatar
6 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties! Paar dagen na het posten van deze blog was ik bij het consultatiebureau voor weeg- en meetmomentje, en daar bleek dat het gewicht van mijn zoontje gedaald was en op de -1 lijn zat. De CB-verpleegkundige gaf aan dat de bv ook terug kan lopen na een periode van bijna 8 maanden bv geven alleen ochtend en avond. Dat gevoel had ik soms zelf ook al omdat mijn borsten 's avonds minder 'strak staan' en mijn zoontje steeds vroeger wakker wordt. Ik denk dat dat dus komt omdat hij honger heeft. Nu geven we hem 's avonds na de borstvoeding nog een half flesje en hij slaapt sindsdien ook beter. Ik heb de keuze gemaakt om nu te stoppen met de borstvoeding, zeker omdat ik niet wil gaan 'rommelen' met halve flesjes enz. Hij was gisteren precies 8 maanden en het is goed zo. Mijn zus komt dit weekend nog een paar mooie foto's maken van onze laatste borstvoedingsmomenten en vanaf maandag ga ik afbouwen. Ben benieuwd :-)!

Nana85's avatar
6 jaar geleden

Heeeeel herkenbaar! Ook 32 jaar, 2 kindjes, een dochtertje van 2,5 en een zoontje van vandaag 10 maanden. Mijn zoontje krijgt nog steeds borstvoeding (in de avond en in de nacht) en overdag krijgt hij 2 x een flesje. Mijn Energielevel is daardoor heel erg verbeterd! Dus misschien een idee om alleen nog in de avond en nacht te voeden? Dat je jezelf niet bent heeft echt te maken met het ontzwangeren. Ik moet zeggen dat ik nu pas mezelf aan het terugvinden ben, geef het nog even de tijd, je hormonen hebben echt even nodig om weer in balans te zijn. Zodra deze weer in balans zijn krijg je ook meer energie. Ik praat uit ervaring! Doe waar je je goed bij voelt en vertrouw erop dat het echt weer helemaal goed komt! :D

bloemenschoen's avatar
6 jaar geleden

Tja, ik vind gewoon dat een baby moedermelk hoort te krijgen en dat het zwaar is, dat hoort er nu eenmaal bij. Helaas is de Nederlandse samenleving heel erg gewend geraakt aan kunstvoeding en geven mensen 'gewoon' de fles. Je zult in ieder geval genoeg steun vinden als je stopt, misschien zelfs meer dan dat je wel zou doorgaan. Maar er is denk ik een reden waarom je borstvoeding bent gaan geven bij de tweede, en die reden zou voldoende kunnen zijn om door te zetten <3 Succes met je keuze.

DaanB's avatar
6 jaar geleden

Ahh! Allereerst respect dat je het zo lang volhoudt! Ik had me ook voorgenomen het zo aan te pakken als jij maar uiteindelijk compleet afgebouwd voordat ik moest werken. Ook dat was om de, voor mijn gevoel egoistische, reden dat ik het gevoel had enorm opgeslokt te worden door de BV en alles van mij afhing. Ik werd er geen leukere ik van. Hoewel het dubbel blijft heeft het me wel de vrijheid gegeven die ik hoopte en waardoor ik weer een leuker mens ben. Ik denk dat je op een punt aangekomen bent waar het echt super ok is om te stoppen. Het is niet zielig voor je zoon, je hebt hem een super start gegeven! Het is dubbel voor jou, ik denk idd ivm de definitieve afsluiting van een tijdperk, maar dat blijft! Je mag weer meer voor jezelf kiezen! Succes met het kiezen van jouw stopmoment!