10 jaar geleden

Onze dochter van bijna 20 maanden krijgt ook bijna geen avondeten. Overdag eet ze heel goed: veel fruit, een fles pap, een boterham en nog een paar koekjes. Maar 's avonds wil ze bijna niets. Soms wat aardappeltjes, vaak ook wel vlees, en het toetje gaat er meestal ook wel in (volle yoghurt). Het gekke is dat ze bij haar opa en oma zo een bord leeg eet, inclusief de groente... Wij geven haar een paar keer in de week groente door haar verse sinaasappelsap. Dan koken we wat wortels, of bewaren we wat van het avondeten. Ook heb je flesjes en pakjes drinken met groente. Zo krijgt ze in ieder geval wat binnen. Over het straffen en belonen: ik heb niet het idee dat ze zich er iets van aan trekt. Ik hoop dat als ze wat ouder wordt ik haar ook iets kan omkopen, na 10 x goed eten iets lekkers vind ik een erg goed idee! Maar daar vind ik haar nu te klein voor. Erg grappig om te lezen hoeveel kinderen hetzelfde probleem heeft haha.

10 jaar geleden

ja hutspot enzo eet ze ook wel, ze eet opzich alles wel, ze is niet vies van eten maar ze vertikt het gewoon om te eten, denk echt dat het gewoon puur negatieve aandacht is omdat ze weet dat ik helemaal kierewiet ervan wordt, vanavond ook, pannenkoeken heeft ze zelf uitgekozen vind ze lekker, je bakt ze en ze vertikt het om te eten! ik kook voor de katsekont!

10 jaar geleden

Hoi, Ik zou proberen groente met een stukje fruit en een aardappel te pureren met wat olijfolie. Als ze van boerekool houd dan lust ze vast andere purees ook wel ;-)

10 jaar geleden

ze is trouwens nu 4, maar altijd een lastige eter geweest met alles