8 jaar geleden

Mijn dochter gaat sinds 2 maanden ook naar de basisschool en hier was ik ook bang voor. Ze is een lief (zacht!) vrolijk meisje. Ik was vooral bang dat andere kinderen over haar heen zouden gaan lopen omdat ze alles maar goed vindt. Het tegendeel is waar. Naar mijn idee hebben ze in groep 1 nog geen echte vaste vriendjes maar spelen ze met iedereen. Mijn dochter gaat heel graag naar school. Ik denk idd dat dit niet goed is de reactie wat jouw zoon vertoont. Heb je al eens een gesprek met de juffrouw aangevraagd? Om de een of andere reden voelt hij zich niet happy, maar of dat aan de grootte van de klas ligt zou ik niet weten? Alle klassen (bij ons op de scholen) zijn zo groot. Mn dochter was ook geen grote groepen gewend, ze is vanaf haar 2e jaar 1x pweek naar de peuterspeelzaal geweest, daar zaten max 10 kinderen per groep. Goed idee om naar je huisarts te gaan, maar ik zou eerst een uitgebreid gesprek met de juf aanvragen, zij kan je mss dingen vertellen die je weer in je gesprek met de huisarts mee kan nemen. Succes!

8 jaar geleden

Hoi Wendy, Dat klinken als goede tips! Dank je! We gaan miv morgen starten met de timer op n lampje op z'n slaapkamer om zij ontwaken op te tekken. Dit heeft in het verleden ook gewerkt dus dat gaan we dan maar weer invoeren. En hem duidelijkheid geven over wat er staat te gebeuren klinkt mij ook goed en passend voor hem. Het scheelt fat ik geen werk heb en er alle tijd voor heb om hem ermee te helpen. Heb alleen ook meer tijd om me er druk over te maken haha!

8 jaar geleden

Mijn zoontje heeft dit gehad van begin januari tot hemelvaart op de psz. Op school was het 1 dag en daarna is hij vrolijk gegaan, blijft nog steeds naast mij staan tot de bel gaat en gaat dan pas het plein op. Hij is nu 7 ;) Mijn zoon heeft adhd ( maar dat komt er op school niet uit enkel mist hij daar de concentratie) Maar daar krijgt hij nu wel medicijnen voor. Ze kunnen het alleen officieel pas testen als ze 6 jaar of ouder zijn. Duidelijkheid geeft veel rust hier in huis. Weten welke juf ze hebben ( nu heeft hij er maar 1 dus dat was dit jaar makkelijk) Avond van te voren vertellen welke dag het morgen is en of het dan 1 of 2 x is of dat ze moeten overblijven. Nu doe ik alleen in de drukke werkmaanden een planbord / afstreepkalender maken, zodat ze hier weten welke dag het is, naar wie ze toegaan. Zodat ze eigenlijk precies weten en terug kunnen zien hoe het zit. De jongste had dit nodig toen we op vakantie waren, die vroeg steeds hoe lang wij er waren en wanneer wij dan weer naar hiis gingen. En zei heeft geen stempeltje ;) de oudste wel ;) Succes en hopelijk kun je hem snel helpen.

8 jaar geleden

Het klinkt als dat het hem inderdaad allemaal over spoelt en veel is. Bespreek het ook is met de juf en wat haar idee er bij is. Goed ook dat je de stap naar de huisarts zet om het daar te bespreken. Succes