6 jaar geleden

Hi, ben het helemaal met jou eens. Als je nog mag dromen ... dan dromen we toch allemaal dat zwanger worden vlekkeloos gaat. En we spreken onze voorkeuren uit. Als ik nadenk over alle ellende in de wereld dan kan ik ook niet meer genieten van mijn vrijheid en mijn avond maaltijd. Genoeg oorlog en mensen die echt honger lijden. Neemt niet weg dat t een wonder is om kinderen te krijgen en dat ik o.a. echt dankbaar mag zijn voor mijn kids en hoe dit is gegaan. Ik wens iedereen heel veel geluk... Maar oordeel niet zo hard over anderen..

6 jaar geleden

Ik vind het zo'n gezeur over onder welk woordje het in de toekomst hebben van kinderen valt. Het leed van een ander is niet hun schuld en ze hoeven niet op hun woorden te letten omdat een ander issues heeft.

6 jaar geleden

Ook ik snap je sentiment helemaal. Kindje verloren na 21 weken zwangerschap en nu 35 weken zwanger en bijna volledig immobiel vanwege bekkeninstabiliteit. En toch ben ik blij dat deze meiden zo in het leven kunnen staan! Zij hebben dus niet deze nare herinneringen en ervaringen en kunnen nog volledig blanco erover nadenken en filosoferen. Net als ik dat bij mijn allereerste zwangerschap nog kon.... En waar ik heel dankbaar voor ben! Dat er andere mensen zijn waarbij het niet goed of prettig verloopt, moet hen ook niet deren. Al ben ik met je eens dat soms bewoording een hoop kan doen... Ik hoop dat deze meiden gebeurt hoe ze er nu over dromen, zou toch prachtig zijn!

6 jaar geleden

Snap niet helemaal dat je zo boos kan worden op zulke jonge meiden... deze meiden fantaseren nog over hun toekomst en staan niet stil bij de shitzooi die je in het "volwassen" leven tegen kan komen. Als het een ouder iemand was geweest had ik er ook moeite mee gehad... maar met zulke jonge mensen... ikzelf niet in ieder geval. Ik ben wel van menig dat kinderen meer in de opvoeding mee moeten krijgen over onderwerpen als zwanger worden.. dat dat niet vanzelfsprekend is en dat je met bepaalde opmerkingen dan mensen kan kwetsen... maar ook kinderen met een afwijking.. bijvoorbeeld autisme. Hoe vaak krijgen deze moeders niet te horen.. houd je kind eens onder controle. Ook dat zijn geen fijne opmerkingen voor zo'n ouder en is ook kwetsend. Ook onderwerpen als psychisch niet goed in je vel zitten.. vaak zeggen mensen bijv bij suïcide wat egoïstisch. Alleen hoe kun je dat zeggen als je niet weet wat er in iemands hoofd heeft afgespeeld. Zo zijn er best wel wat onderwerpen om te bespreken. Alleen niet als ze nog zo jong zijn