8 jaar geleden

Wat ontzettend mooi dat jij 2 hele bijzondere zwangerschappen en bevallingen hebt mogen meemaken. Heel fijn om dit soort ervaringen ook te lezen tussen alle horror want ondanks de pijn en de ellende die je er soms van hebt is een kindje in je buik laten groeien en een kindje op de wereld zetten het allermooiste wat er is

8 jaar geleden

Heerlijk toch! En lekker over blijven vertellen..! Valt me sowieso op dat er vaker negatieve verhalen verteld worden dan de positieve... Mijn eerste bevalling (zoon) was een ellende, denk omdat ik ook niet wist hoe of wat. De tweede ging veel te snel, voor mij en ook voor ons meisje. Met te snel bedoel ik, bij het persen was er geen houden aan, subtotaal ruptuur, ons meisje blauwe ogen alsof ze in de boksring had gestaan. Bij de derde was ons mannetje "veel te groot" voor mij. Bleef met z'n schouders hangen, poeh zeg. Verpleegkundige sprong op bed en heeft hem "vakkundig" met 2 vuisten op mijn buik een zetje mee gegeven. Gelukkig alles goed met ons mannetje. Bij de vierde, 15 september j.l., ging ik er weer positief in en het was heerlijk. Ik werd ingeleid, omdat de derde zo groot was en deze baby ook al groot was. Over inleiden weer heel wat verschrikkelijke verhalen gelezen. Maar bij mij was het geweldig. Tot aan het persen heb ik niet hoeven puffen, ze werd geboren, zo rustig. Ik een klein scheurtje, geen last van gehad. De kraamtijd heerlijk beneden op de bank door gebracht... Heb het er nog weleens over met mijn man, hoe fijn deze bevalling was... En als mensen vragen: "En? Hoe ging het..!?!" Vertel ik gewoon dat het geweldig was. Heel fijn dat mijn laatste bevalling zo'n topper was..

8 jaar geleden

Heel herkenbaar. Ik heb drie zwangerschappen Acher elkaar zo ervaren. Inmiddels een dochter van 2,5, een dochter van 1 jaar en vier maanden en even zoon van 3 maanden.

8 jaar geleden

Is toch heerlijk dat het zo fijn ging en mag je best zeggen hoor. Ik vond het dragen ook heerlijk. Met 9 maanden stond ik nog steeds springend dansles te geven. Mijn bevalling daar in tegen.... Mocht je nog een horrorverhaal willen horen... ik heb hem voor je! ;-) Gewoon lekker blij ermee zijn en vooral vertellen. Is ook goed om te horen voor de vrouwen die er tegen op zien!Ik kan ze met mijn bevallingsverhaal niet gerust stellen, jij wel! Mooi opgeschreven!