11 jaar geleden

Herkenbaar. bij bryan kwamen we er achter dan hij niet tegen plotselinge veranderingen kon. dus als hij bijvooorbeeld helemaal lekker in zijn spel zat en we haalden hem erbij weg om boodschappen te doen oid dan was hij na de boodschappen extreem prikkelbaar. ik vertel hem nu 5 min. vantevoren als we weg gaan of als er visite komt, en ik probeer hem zoveel mogelijk uit te leggen. het is voor t grootste gedeelte frustratie, en dat is voor het kind zelf ook erg vervelend natuurlijk. als iets niet lukt. moet mn zoontje direkt spullen neer leggen, rustig naar me toe komen en vragen of ik help. en dan laat ik m zien hoe t wel moet en doen we t nog een keertje samen.. maarja elk kind is anders.. en ik denk dat vrijwel elk kind een andere aanpak nodig heeft. succes ermee!

11 jaar geleden

Sommige dingen zijn heel herkenbaar. wij hadden met onze jongen het zelfde probleem hij was toen zo`n 3 a 4 jaar oud. Wat ons op viel was dat hij moeite er mee had om zijn emoties te reguleren. Van extreem boos naar extreem verdrietig. Vooral achter af met hem praten hoe hij zich voelt. voelt hij zich boos of vedrietig en wat voelt hij nog meer? En hem geprobeert uit te leggen dat als hij zich heel boos gaat voelen dat hij het moet zeggen. "mama ik ben heel boos" Het heeft even geduurd voordat hij het door kreeg, maar op een gegeven moment deed hij dat. Vanaf toen konden wij samen hem door zijn emoties heen loodsen. als hij zich heel boos voelde gingen we samen even tellen of een rondje wandelen in het huis. Zo hebben wij het kunnen oplossen. succes er mee

11 jaar geleden

Met vlagen behoorlijk herkenbaar!( vooral de driftbuien, hier wel minder agressief, maar meisjes zijn sowieso meer van het aan de haren trekken, enz ) Het klinkt erg cliché maar hier helpt negeren toch echt het beste. Als wij reageren wordt het nog veel erger. Wat ook kan helpen is hem een keer een op een aandacht geven ( met zijn tweetjes naar de bios bijvoorbeeld )of hem veel complimenten geven en juist niet het accent leggen op dingen die hij niet goed doet. ( Zit hij net op school? Dan is het met al die indrukken wel normaal dat het even een stuk erger wordt. Misschien houdt hij zich op school wel erg in?) Mijn oudste is nu 6 en haar driftbuien komen nog maar zelden voor gelukkig.