10 jaar geleden

herkenbaar. Wij zijn die tijd doorgekomen met inderdaad blijven herhalen en afleiden, het hielp wel. Nu is onze dochter 2 jaar en begint het hele riedeltje weer opnieuw, weer met ander soort gedrag, dus het blijft nog steeds volhouden en consequent zijn. Wat ons wel helpt is ook echt te proberen op een lijn te blijven, dan heb je wat meer steun aan elkaar .

10 jaar geleden

Die van mij is nu een krappe 16 maanden oud. Merk dat we nu echt getest worden op consequent en duidelijk zijn. Maar het lukt wel aardig, alhoewel ik soms echt m'n lach moet inhouden als je aan z'n gezicht kan zien dat hij weet dat het niet mag, het toch doet en er dan zelf heel hard om moet grijnzen. Maar merk wel dat het effect heeft, ondanks dat hij het doet, bij 'nee daar mag je niet op klimmen' zie je wel reactie.

10 jaar geleden

Oh en je zult de regels waarschijnlijk nog wel 1000 keer moeten herhalen voor ze die onthoudt.

10 jaar geleden

Je dochter is nog te jong om zelf te onthouden wat wel en niet mag. En jij bent voorlopig nog haar geweten. Dat betekent eigenlijk niets meer dan dit: als jij er niet bij bent, gelden jouw regels niet. Zo werkt dat nou eenmaal bij die kleintjes. Heeeeel veel geduld en vooral vertellen wat ze WEL mag doen, dat helpt. Dus als ze pannen uit de kastjes haalt, zeg dan niet "Nee, dat mag niet" maar zeg dan "Jij mag met deze pan spelen, de rest moet in de kast" of "Jij mag met jouw spullen spelen, dit moet in de kast". En geef haar dan iets anders te doen. Verder zou ik sommige spullen buiten bereik zetten, vooral de spullen die snel kapot gaan. Succes!