8 jaar geleden

Dat heb ik volgens mij ook. Dat het allemaal meevalt. Daarom denk ik net als jij bij een negatief horrorverhaal over zwangerschap/bevalling/kraamtijd wel eens: 'zucht.... moet dat nou....' Maar toch realiseer ik me dat er mensen zijn die het precies andersom hebben: die zien het allemaal zo rooskleurig en onrealistisch, dat het goed is dat die wel eens even door een minder positief verhaal met beide benen op de grond worden gezet. Want anders komen ze achteraf van de koude kermis thuis....

8 jaar geleden

Ik ben heel blij dat ik moeder ben. Ook al is het soms zwaar en valt het niet mee om alles rondom haar te plannen, bijvoorbeeld werk, solliciteren.... Ik vind het niet erg dat ik weinig dingen voor mezelf kan doen, dat ik altijd bij haar ben, dat ik geen verre vakantie kan betalen. Alles valt in het niet bij het geweldige gevoel om moeder te zijn. Ik vind mijn dochter geen kleine terrorist en ik verwaarloos mezelf niet. Makkelijk? Nee zeker niet. Maar ik ervaar het als een voorrecht dat ik Dunya mag opvoeden en over een paar jaar heb ik meer tijd voor mezelf. Daar ga ik dan wel weer van genieten. Nu geniet ik vooral van Dunya!

8 jaar geleden

Ik kan er ook niet tegen. De dames van me-to-we hadden laatst een boek uitgebracht en hadden naar aanleiding daarvan een interview in de Volkskrant gegeven. Tenenkrommend! Het ging er alleen maar over hoe zwaar het was, dat je overal alleen maar hoort over de roze wolk etc. Maar ik zie juist het tegenovergestelde. Je leest tegenwoordig alleen maar over hoe zwaar het is en dat kinderen energie opslokken in plaats van geven. Ik vind mijn dochter één verrijking van ons leven. Ze geeft me energie! En ik kan intens van haar genieten. Natuurlijk zijn er wel baalmomenten, maar ieder weldenkend mens weet dat kinderen niet altijd doen wat jij graag zou willen. Je investeerd en krijgt er zoveel voor terug. Laat ze maar lekker klagen, wij genieten gewoon lekker!

8 jaar geleden

Iets wat ik wel als voordeel mee heb gepikt, is dat het moederschap me tot nu toe heel erg mee valt ????