E22's avatar
3 jaar geleden

Uhu, dat was ook bij ons zo (of hij nu in een cosleeper of in zn eigen bedje sliep; geen verschil); zou te maken hebben met een verschillende lengte van de slaapcycli overdag vs 's nachts (overdag +/- 45min en 's nachts een stuk langer). De dutjes overdag waren ook bij ons het moeilijkste en het heeft lang geduurd voor ze langer werden dan 45min. Als je graag wat meer te weten komt over de "slaapfysiologie" van je kindje, is het boek "Baby in een droomritme" wel een aanrader. Ik heb heel wat afgelezen op zoek naar een oplossing en deze vond ik het meest interessant.

_Mominthechaos's avatar
3 jaar geleden

Dankjewel voor je reactie! We gaan het proberen. Wat we wel heel raar vinden is dat ze ‘s nachts wel beter zelf in slaap kan vallen en dan blijft ze ook minstens 2 uurtjes slapen. Overdag wordt ze na half uurtje weer wakker. ‘S nachts ligt ze dan wel in de co sleeper in onze kamer en overdag in haar bedje in haar eigen kamer. Zal dat verschil uitmaken denk je? ☺️

_Mominthechaos's avatar
3 jaar geleden

Ah dankjewel voor je reactie. Ik hoop het ook!

E22's avatar
3 jaar geleden

Wat klinkt jouw verhaal herkenbaar! Intussen is ons zoontje 10 maanden oud en slaapt hij als een roosje. Het heeft wel bloed, zweet en tranen gekost; hieronder de gouden tips die van onze reflux/huilbaby een goede slaper hebben gemaakt (mogelijks heb jij er ook wat aan): 1. Doorbreek in eerste instantie de oververmoeidheid bij je kindje en respecteer hierbij de wakkertijden per leeftijd. Hoe je kindje in slaap valt, is in deze fase nog van ondergeschikt belang (kilometers gewandeld rond de keukentafel, draagdoek versleten en dankbaar voor het bestaan van wandelwagens) 2. Eens fase 1 achter de rug begint naar mijn gevoel de moeilijkste fase; je kind leren om zelfstandig in slaap te vallen. Hierbij is het belangrijk om een soort van slaapritueel te creëeren incl slaapassociaties; in ons geval was dit strak inbakeren, fopspeen, introductie knuffeldoekje en te slapen leggen op een donkere kamer. Een proces van wééééken! Stap 1: moe/half slapend in bedje leggen en troosten in bedje tot je kindje slaapt. Lukt dit niet; even opnemen tot getroost en dan opnieuw neerleggen. Sluip dan stilletjes de kamer uit.... Stap 2; in bedje leggen, even troosten om dan de kamer uit te sluipen nog net voor je kindje slaapt. Stap 3; in bedje leggen, even troosten en vrijwel meteen opnieuw de kamer verlaten (ookal huilt je kindje dan opnieuw) om dan na 30 sec opnieuw binnen te gaan en te troosten en dit te herhalen tot je kindje uiteindelijk in slaap valt. Dag na dag rek je die 30 sec om uiteindelijk je kindje in bed te leggen, eventueel nog één keer opnieuw binnen te moeten gaan om een fopspeen terug te geven (en direct de kamer opnieuw te verlaten), waarna je kindje zelfstandig in slaap valt. Stap 4; je kan je kindje in bedje leggen, waarna het zelfstandig in slaap valt. Plots een zee van tijd! Geen koude koffie meer! Een methode die zeer tijdrovend is, maar (quasi) zonder traantjes. Succes!