10 jaar geleden

Hoi Tamara, Als je het gevoel hebt dat het niet klikt dan kun je daar beter naar luisteren. Ik probeer al een tijdje om zaaddonor te zijn maar wel bij iemand die het verdient. Klinkt arrogant maar zo gaat het in een relatie toch ook? groetjes Theo theo_arends@hotmail.nl

11 jaar geleden

hoe is het afgelopen Tamara? heb je een beslissing genomen betreffende de donor? naar mijn idee is een donor die eerst je ouders wilt zien geen donor op afstand. daarnaast ben je een volwassen vrouw, ik zou het niet accepteren wanneer een zaaddonor eerst mijn ouders wilt spreken over mijn beslissing. daarnaast de donor die in een kliniek doneert en je via de bam-mam site heeft gevonden. kan ook erg afstandelijk zijn, wanneer je een zaaddonor ook een rol wilt laten spelen zoals dat het kind de vader zal ontmoeten, is daar een goede afspraak over, want stel dat de donor geen contact wilt en jij wel, of andersom. ik heb ook een donor via die site. ik heb een kindje via een zaaddonor. ik wil niet dat hij opvoedkundig een rol speelt, wel dat hij zijn kindje zal ontmoeten, in overleg met elkaar. toch wil ik ook dat hij een wel een band heeft met het kind. en dat kan met een donor welke ook in klinieken doneert moeilijker zijn, omdat deze dan te zakelijk is. in een zwangerschap en na een bevalling moet je je dan ook daar op bedacht zijn, want een vrouw die een kindje heeft van een zaaddonor die TE afstandelijk is naar zijn biologische kind en zegt daar niets voor te voelen, is ook niet wat je wilt. daarom kan ik je zeggen Tamara ik weet welke donor je bedoelt, vraag hem eerst eens hoe hij tegen al zijn donorkinderen aankijkt. is hij daar heel afstandelijk en zakelijk mee. dan zou ik het niet doen. dat is nu na afloop mijn mening. tenzij je geen enkel contact meer wilt met de zaaddonor. dan is het een keuze mogelijkheid. en mijn kindje is een prachtig kindje die de donor en biologische vader dan ook zal ontmoeten. dit is dan ook gebeurd. en we laten in het midden of ze elkaar zullen leren kennen. wanneer de zaaddonor er niets voor voelt zal ik uiteindelijk alsnog het contact moeten verbreken al was de afspraak anders onderling. omdat ik mijn kindje wel liefdevol wil laten opvoeden, en niet met onzekerheid of de biologische vader wel of niet langskomt, zoals afgesproken is. afspraken op papier zijn anders in het echt. toch heb ik er geen spijt van deze zaaddonor te hebben gekozen.

11 jaar geleden

Ik heb geen ervaring maar ik vind het altijd wel heel krachtig als je op deze manier voor een kindje kiest! Ik hoop dat je er uit komt en de juiste keuze maakt.

11 jaar geleden

Als je op dit moment al een ongemakkelijk gevoel hebt met donor 1, en je bovendien geremd voelt om open met hem te spreken over je eigen wensen en twijfels, dan zou ik in jouw plaats er niet voor kiezen om het grootste wat je met een ander mens kunt delen - een kind - met hem te gaan delen. Een kind delen kan maar in twee gevallen, óf wanneer je iemand heel erg goed kent en volkomen vertrouwt, dus in een goede relatie (al dan niet romantisch) - of wanneer er geen relatie is (puur donorschap). Alles wat daartussen in zit, lijkt een recept voor moeilijkheden, om het kind, en dus moeilijkheden voor het kind. Ter informatie: ik ben zelf sinds enkele maanden alleenstaande moeder van een donorkind. Ik heb gekozen voor een Open Donor, wat betekent dat het kind uiteindelijk recht krijgt te weten wie zijn vader is, en dat de vader zich bereid heeft verklaard het kind te willen leren kennen. Ik wens je heel erg veel succes!