2 jaar geleden

Ik kan vanwege mijn grote cup ook niet voeden in het openbaar en ik kolf daarom full time! Kolven kan ik met mijn draadloze kolven namelijk wel overal en mijn dochter krijgt nu al 7 weken mijn melk via de fles! Werkt perfect zo en ik ben er trots op!

2 jaar geleden

Snap je dilemma je kan altijd een lactatiekundige inschakelen die kan je tips geven, ik heb op een gegeven moment cominatie van flesvoeding en borstvoeding gedaan Wat je ook kiest is altijd een goede keuze Ik heb genoten van de borstvoeding tijd en dankbaar dat ik het mij gelukt is

2 jaar geleden

Bij mijn eerste kindje zei ik; ik ga het proberen.. lukt het niet.. ook prima. De borstvoeding ging daar suuuper makkelijk. En wat vond ik het ook handig.. je hebt t altijd "klaar" en bij je. Ik voedde ook niet in het openbaar.. maar als we uiteten gingen vroeg ik bijv om een ruimte waar dit ff kon.. (geloof me.. die is er altijd).. of ik ging op de wc zitten. Tijdens het winkelen keek ik niet op de klok.. hoppa gewoon ff terug naar de auto en daarin voeden. Tijdens zwemmen trok ik me met baby en al ff terug op toilet. En wat zijn die nachtvoedingen makkelijk!! Geen gekloot met flesjes. Ging ik weg zonder baby.. kolfde ik.. ook zo gepiept. Nu een 2e kindje.. ik zou uiteraard weer bv proberen. Dit ging de 1e 5 dagen vlekkeloos.. toen super veel pijn. Wat het precies was.. wist niemand. Op wat kloofjes had ik wel gerekend. Maar ik had nu een inmense pijn dat ik het letterlijk uitgilde tijdens het voeden. Zomaar stoppen kon niet.. want ik zat steeds tegen een borstontsteking aan.. dus ik moest zorgen dat die borsten leeg kwamen. Kolfen was gevoelig.. minder pijnlijk dan live voeden. Dus ik heb steeds een aantal dagen gekolfd.. full time.. om borsten bij te laten komen. Ipv kloofjes had ik namelijk geen vel meer op mijn tepelhoven. Ik ben er mee naar een lactatiekundige geweest. Die wist ook niet hoe dit kon. 100x op het punt gestaan om (dan wel langzaam ivm geen borstontsteking willen) over te stappen op de fles. Maar toch ook wel sneu ervan.. want ik vond het nu al zo'n gedonder met die flesjes. Wilde graag weer lekker lui en zorgeloos kunnen voeden. Uiteindelijk zelfs beide behandeld voor spruw..ook al was het niet duidelijk dat dit het was. De kuur afgemaakt.. maar hielp niet. Toch weer een week later. Werd de pijn steeds minder.. uiteindelijk ben ik een dikke maand aan het kloten geweest.. maar vond toch steeds de kracht om door te gaan.. (ook omdat ik anders vet langzaam moest afbouwen.. dus alsnog wel een x aantal keer per dag die pijn zou hebben).. en na een maand... ?? Het is nu weer super fijn en makkelijk.. en genieten voor beide. Mocht ik de 2e ervaring bij de 1e hebben gehad.. had ik nooit het gemak en alles ervaren en was ik er meteen mee gekapt. Dan was ik bij een 2e ook zeker niet het weer gaan proberen. Ik vind het vet cool dat ik gewoon meels on heels ben voor mn baby. Oh en deze baby ga ik voeden tot haar 18e.. want jeetje wat is het ook leuk voor mn figuur.. haha..;) Ik weet helaas vd eerste.. zodra je stopt met voeden.. komen de kilos er snel weer aan.. (heeft ook te maken met mn lekkere trek)