4 jaar geleden

Ook mijn dochter van 11,5 maand heeft hier nu heel erg last van. Voorbeelden zijn : Niet op de commode willen liggen, mij niet willen loslaten als ik haar op de grond wil zetten, niet goed willen eten en drinken.. ben blij te lezen dat ik zeker niet de enige ben. 😅

8 jaar geleden

Ik zit nu in deze fase volgens mij.met onze kleine man. Breekt de tent af... wil absoluut niet slapen, en jammert de hele dag. Heel zielig en vreselijk vermoeiend. Ik wou dat iemand me kon vertellen wanneer dit over is... want ik geloof er niet meer in. Naar mijn idee blijft hij zo. Ik herken mn kind niet meer!

9 jaar geleden

Wat een fijne post, dit had ik nou net nodig! Mijn kleine meid is vandaag precies 11 maanden en dit begon al ruim een halve week geleden. Zeuren als we wakker is en zodra er ik de kamer verlaat, slaap routine is volledig verstoord (was PERFECT voorheen)! Ik woon in het buitenland, dus ik kan als fulltime huismoeder niet even bijtanken... Hoelang duurt zo een sprong eigenlijk?

10 jaar geleden

Ja dat is natuurlijk dan geen optie... Misschien moet je er gewoon doorheen... Er zijn ook mensen die ervoor kiezen om hun kind te laten huilen. Dat kan ook een oplossing zijn. Het schijnt wel te werken. Ikzelf heb het nooit gekund. Slaapt hij trouwens wel in jullie bed? Onze dochter doet dat nooit, die vindt het dikke pret bij ons.

1 jaar geleden

Laten huilen is nooit een oplossing. Je kleintje heeft jouw nabijheid en warmte juist nodig tijdens deze sprong. Kindjes rond deze leeftijd geven nou eenmaal de eerste prioriteit om te ontwikkelen en de wereld (en eigen lichaam) te ontdekken ipv slapen. Onze zoon van 10,5 maand slaapt sinds kort ook slechter. Even doorbijten dus voor papa en mama met minder slaap.