9 jaar geleden

Ik was juist blij dat het bij de gastouder heerste en dat ons zoontje het met 1 jaar en 2 maanden kreeg! Niet te jong en is er zonder al te veel klachten doorheen gehobbeld. Helaas moesten we wel zijn geplande operatie laten verzetten, want ze willen natuurlijk geen waterpokken op de o.k.!

12 jaar geleden

Elise, ik realiseer me heel goed hoe gevaarlijk het kan zijn voor een zwangere. Maar de besmetting heeft grotendeels al plaatsgevonden voordat het echt uitbreekt. Zoals ik al in mijn stukje heb genoteerd moeten de mensen die zwanger zijn op de hoogte worden gebracht. En het protocol moet op dat moment aangepast worden, de leidsters weten altijd wel wanneer er iemand zwanger is van de moeders dus dat lijkt mij geen probleem. Maar ik sprak het uit omdat ik het raar vondt dat er zoveel verschil zat in hoe de school en de psz ermee omgaat. Op school kunnen er toch ook zwangeren zijn?

12 jaar geleden

De besmetting kan al optreden voordat er plekjes zijn, dus voor je weet dat je kindje de waterpokken heeft. Qua besmetting voorkomen geeft het dus absoluut geen garantie dat een ander het niet krijgt omdat je je kind thuis houd. Het lijkt me ontzettend vervelend als je zelf nog nooit de waterpokken hebt gehad. En al helemaal als je zwanger raakt. Ik ben ontzettend blij dat ik ze wel heb gehad want de waterpokken gingen rond toen ik zwanger was van de 2e.

12 jaar geleden

Ik vind het erg vreemd dat je het normaal vind dat een kindje met waterpokken naar de peuterspeelzaal wilt sturen. Ik zelf heb ze nog nooit gehad en mocht ik zwanger zijn dan is dat zeer gevaarlijk voor mij en mijn baby. Volgens mij besef je niet hoe gevaarlijk het kán zijn.