1 jaar geleden

Fijn om hier ook een positief verhaal te lezen! Ik wilde dolgraag borstvoeding geven! Ik doe dit momenteel al 10 maanden, ik zie er nog steeds alleen maar voordelen van in! Bij ziek en zeer of troost denk ik echt van hoe doen andere moeders dit en dan ben ik zo dankbaar dat het nog steeds lukt. Ieder mag natuurlijk zijn eigen keus maken maar ik heb het al zeer positief ervaren en zou het iedereen aanraden! Buiten het voeden om vind ik het ook nog steeds zo'n fijn moeder kind momentje🥰

1 jaar geleden

Wat fijn dat wij dezelfde fijne ervaring delen! En ik herken het helemaal wat jij zegt over ‘hoe te troosten?!’. Dus chapeau voor de mama’s die hun baby kunnen troosten zonder borst, want dat lukt mij ook enkel met de borst (wat leidt tot jaloezie bij mijn man haha).

1 jaar geleden

Als het lukt en fijn gaat is het zeker ideaal én goed voor je kleintje. Maar het is absoluut niet vanzelfsprekend (hoewel velen dat helaas wel denken). Ik heb er 2x onwijs mijn best voor gedaan, maar helaas beide keren mislukt. 1e was borstweigeraar en bij de 2e had ik megaveel pijn. Beide keren lactatiekundige gehad die zelfs adviseerde over te gaan op de fles. Gelukkig daarna nog wel een tijd deels kunnen kolven.

1 jaar geleden

Dat klopt helemaal! En daar was ik mij ook van bewust. Gelukkig verliep het bij mij inderdaad allemaal van een leien dakje. Vervelend dat dat bij jou niet zo was. Het laat wel ontzettend veel doorzettingsvermogen zien dat je daarna nog een tijd bent gaan kolven 💪🏼.

1 jaar geleden

Nuance; het is flesvoeding. Geeft mama’s die om wat voor reden dan ook niet met de borst kunnen/willen voeden niet het gevoel dat ze “nepvoedsel” geven aan hun kostbaarste bezit. 😉😉

1 jaar geleden

Het wordt toch echt kunstmatige voeding (kunstvoeding) genoemd en ja, met flesvoeding bedoelen wij vaak de kunstvoeding. Voeding in een fles kan zo wel moedermelk of kunstvoeding bevatten. Er wordt nergens gezegd dat kunstvoeding nep voedsel is of slecht is voor je baby. Ook ik eet eten uit de fabriek en dat wil ook niet zeggen dat ik nep voedsel eet. Mijn excuses dat dit zo voor jou overkwam in mijn blog.

1 jaar geleden

:’) Het is niet duur? Het kost niet veel tijd? Ik betaal een mentale en lichamelijke prijs en ik ben er uren mee bezig.

1 jaar geleden

*en ik doe aan live voeden en heb niet eens de ellende van kolven.

1 jaar geleden

Jammer dat je het zo ervaart! Ieder zijn persoonlijke ervaring. Ik vind het mentaal en lichamelijk een verrijking en ik ben er ook zeker niet uren mee bezig en de tijd die ik kwijt ben aan het voeden zou ik voor geen goud willen missen.