Nathalie van Buul's avatar
1 jaar geleden

Jeetje wat vreselijk dat je dit door moest maken hopelijk kan je 't 'n plekje geven

's avatar
1 jaar geleden

Oef... hiermee herleef ik mijn dag en dacht dat ik het zo erg vond mn kindje niet meteen in mn armen te kunnen sluiten na de geboorte. Mn zoontje was niet ingedaald en had ook brede schouders, dus normaal zou niet kunnen en ook omdat hij al overtijd was en met elke week 200gram bijkwam. Infuus voor de weeën gehad, flinke weeenstorm en haast mn haren uit mn hoofd getrokken. Niets; ontsluiting 3 cm. Vliezen gebroken en toch niets. Plots zat mn bekken vast en voelde ik vanaf mn middel niets meer. Cito naar de OK en ook na de ruggenprik, opgevoerde medicatie kon ik nog alles voelen. Heb maar algehele verdoving gehad en kon mn zoon pas na 2 dagen zien.. dat vond ik het ergst. Door alle medicatie moest ie ff id couveuse vanwege ademhalingsdepressie..

's avatar
1 jaar geleden

Enorm herkenbaar. Het is heel naar en bij mij geloofde ze me niet. Ik heb er mentaal heel veel last van gehad en ook net als hieronder geen hechting gevoeld. Het duurde bijna een jaar voordat ik me echt moeder voelde.Bij de 2de heel duidelijk geweest en deze ks is keurig verlopen en ging gelukkig heel goed.

's avatar
1 jaar geleden

Ik weet echt precies wat je mee gemaakt hebt ik heb dit 4 jaar geleden allemaal het zelfde meegemaakt alleen de shock kwam bij mij pas na de geboorte , ik heb alles uitgeschreeuwd tijdens de ks. Mijn zoon geboren zien worden heb ik niet mee gekregen door de pijn na de geboorte ben ik in shock geraakt en ook pas na ander half uur hem gezien en toen daarna nog ander half uur voordat ik hem voor eerst vast heb kunnen houden... ook de periode erna heeft het lang geduurd voor ik hem echt begon te zien als mijn zoon. Heb ook emdr therapie gekregen omdat ik zelf er ook aan onder door ging. Nu 4 jaar later zijn we een gezinnetje van 4. Toen we zwanger waren van 2e goed begeleid door verloskundige en het ziekenhuis en voorafgaand emdr gekregen + op ok geweest waar alles gebeurd was. Heeft me echt geholpen en deze ks was 1 uit het boekje. En heb hierdoor pas ook de 1e ks goed kunnen afsluiten op 1 of ander manier.