10 jaar geleden

Hoi Wij hebben bij onze dochter ook heel erg veel moeten vechten om borstvoeding te kunnen geven. De eerste week vond de kraamverpleegster dat ze niet genoeg aankwam en ging haar bijvoeden waardoor ze alleen maar ging spugen.... Daardoor viel ze nog meer af en moesten we terug naar het ziekenhuis. Daar moesten we 2 dagen blijven om te zorgen dat de kleine meid goed zou gaan drinken. Uiteindelijk moest ik eerst mijn dochter de borst geven iedere borst 20 min. En daarna moest ik nog een flesje afgekolfde melk geven, omdat ze niet genoeg dronk. Ze was vrij klein en ook veel afgevallen na het kraamverzorgster incident. Toen we weer naar huis mochten stond de kraamverzorgster erop dat ik alleen de borst zou geven, w nat van een flesje zou ze speen borst verwarring krijgen. Ik er tegenin, omdat het ziekenhuis had gezegd dat ze te weinig uit de borst kon drinken, omdat ze te zwak was. Uiteindelijk ruzie met de kraamverzorgster gehad en daarna heb ik besloten dat ik gin afkolven. Met het scheve gezicht van de kraamverzorgster erbij :) mijn dochtertje deed het heel erg goed op de afgekolfde melk en dit hebben we tot 7 weken volgehouden. Het kostte een hele hoop energie en geduld, maar ben blij dat we toen doorgezet hebben :) met 7 weken hebben we geprobeerd of ze de borst wilde pakken en dat deed ze meteen.ze dronk vrij lang en heeft zich toen 4 uur niet laten horen. Dus vanaf toen heeft ze alleen maar uit de borst gedronken :) ze heeft toen 10 maanden bv gehad en ik vond het jammer dat ze toen zelf niet meer wilde..... Ik ben blij dat je ook lekker doorgezet hebt en hebt kunnen genieten van de bv :) het is je gegunt na alle toestanden :)

10 jaar geleden

Oh, wat herken ik mezelf nu in het verhaal!! Mijn zoon is nu net twee weken en een enorm luie drinker... ik voed hem 20 min. per borst met alle stimulans die jij hebt genoemd en kolf daarna nog af. Hij krijgt dan een flesje. Een enorm gedoe en erg frustrerend soms, maar ik wil ook nog niet opgeven en jouw verhaal helpt me! Dankjewel voor je openheid. En we zien wel wanneer het schip strand!

10 jaar geleden

ik ben blij met de positieve reacties. mijn vriend had het anders verwacht. maar nu na 4 maanden ben ik er toch mee moeten stoppen. hij kwam niet meer genoeg bij. volgens het consultatiebureau viel het allemaal wel nog mee en vonden ze het niet nodig om te stoppen. maar dat kreeg ik thuis niet goed gepraat. ik heb nog 2 weken kunnen geven met flessen er bij maar het was al snel duidelijk dat de productie verminderde. hij heeft er nog lang van kunnen genieten en doet het nu heel goed met de fles, een beetje te veel naar mijn zin wat zijn gewicht betreft. ik mis het nog steeds dat contact met hem en ik merk aan hem dat hij het ook mist. hij knuffelt altijd zo lekker tegen me aan als ik de fles geef. maar nu komen er ook weer andere leuke tijden bij nu we begonnen zijn met de groentepapjes. het is een heel gelukkig mannetje dat met zijn lachje als hij mij ziet, mijn hart doet smelten.

10 jaar geleden

Blij dat je man in het gedicht wat positiviteit t.a.v. borstvoeding laat doorklinken. Lijkt me erg vermoeiend om telkens de discussie te moeten voeren. Zonde van je energie. Knap dat je zo voor je idealen kunt gaan, ondanks alle tegenslagen!