7 jaar geleden

Herkenbaar mijn zoontje is 3 en vaak ook driftbuien om niks meestal. Met koken geef ik hem een lege pan en een pollepel en dan gaat hij op zijn manier koken. Ik ben nu vooral met de klok bezig vooral met heel en half, mijn zoon gaat om 19:30 naar bed en geef dit ook aan als de grote wijzer beneden staat dan is het bedtijd. Opruimen bij mijn zoon helpt een timer en hij doet het binnen de tijd want hij wil natuurlijk niet verliezen. Bij mijn zoon moet duidelijk uitleggen wat we gaan doen zodat het voor hem ook klopt. Ik moet zeggen dit helpt allemaal met mijn zoontje en geeft ook iets meer rust zo. Succes en sterkte!

7 jaar geleden

Bedankt! Dat doet me goed!

7 jaar geleden

Heel herkenbaar. Als ze eenmaal zo'n bui hebben, is niks meer goed. Ik vind wel dat je er heel goed en geduldig mee omgaat! Consequent, maar toch begrip voor hem tonend. Knap hoor. Geniet extra van de dagen dat hij deze buien niet heeft. Dan kom je de fase wel door....!

7 jaar geleden

Goed idee wat betreft de autorit. Hij is inderdaad dan erg moe, mama hele dag gemist, dus dan is negatieve aandacht ook aandacht. Tijdens het eten hoeft het van mij ook niet gezellig te zijn. Maar zelfs als ik hem negeer eet hij op dit soort dagen ook niet. Heb zelfs even gedacht, "hij krijgt honger, niet ik". Maar vond dit ook wel weer ver gaan. Ik vind het moeilijk als hij niet eet, wellicht voelt hij dat ook aan en heeft hij alsnog mijn aandacht. Bedtijd ritueel hadden we, stelde hij zelf bij door andere volgorde en inmiddels is hij weg. Heb het wel geprobeerd te herstellen, maar ook dat is tot nu toe nog niet gelukt. Driftbui, driftbui, driftbui als het niet gaat zoals hij het in zijn hoofdje hebt.