5 jaar geleden

Ons eisenlijstje was als volgt; - unieke naam - niet moeilijk (te spellen) - redelijk Hollands klinkend - niet te lang - geen rijmwoorden die kwetsend zijn er op - tweede naam wilde ik heel graag mijn opa en oom of oma vernoemen; dus die stonden al vast. Onze zoon heeft uiteindelijk de naam Ubbe Johannes gekregen. Het is een Scandinavische naam die we gewoon erg mooi vonden. Met Johannes is hij dus vernoemd naar mijn geweldige opa en oom. Als Ubbe een meisje was geweest had hij Vinka Elisabeth geheten.

5 jaar geleden

Joshua en Julia passen mooi bij elkaar zeg! Mijn man heeft ooit een droom gehad waarin hij een zoon had die Joshua heette. Helaas voor hem hou ik niet van Engelse namen als roepnaam. Onze oudste heet nu Jesse Joshua. Jesse vanwege de klank en de betekenis (genadig geschenk van God). De jongste heet Levi, omdat we dit een mooie naam vinden én omdat we Levi mooi bij Jesse vinden passen. Levi heeft als tweede naam Matthias. Dat vonden we qua klank passen bij Joshua en Matthias heeft dezelfde betekenis als Jesse.

5 jaar geleden

Gewoon jarno Lotte Milan Femke en Ronja. Omdat wij dit mooie namen vonden en vinden. Niks vernoemen krijgje alleen maar gezeur van. Lotte en Milan staan in de top 10 maar hier hoor ik het bijna nooit.

5 jaar geleden

Bij onze oudste hadden we totaal geen moeite om te beslissen. Nog voor de wisten wat het werd kwam manlief al thuis met de naam Damian. Vond hem meteen leuk. Tweede naam is Johannes geworden. Dat was de volledige naam van mijn vader(overleden toen ik 8 was), en toen dit bekend werd hoorde we dat mijn beide opa's en mijn man's opa ook zo heetten. Dochterlief was een heel gedoe. Heb heel lang met de naam Julia rond gelopen. Vond(en vind) dat een geweldige naam. Alleen dat hij zo vaak voor komt heeft mij tegengehouden en ben dus aldoor verder wezen zoeken, tot ik de naam Neomi tegen kwam op Pinterest(was al voorbij de 28 weken toen). Dacht van stuur hem eens naar mijn man, met het idee dat hij het toch niks vind, maar ook hij vond hem meteen leuk. Haar tweede naam is Johanna geworden naar mijn mans moeder(en mijn moeder vroeg of dat ook was afgeleid van mijn vaders naam, maar tot die opmerking hadden we daar totaal niet bij stil gestaan).