2 jaar geleden

Hallo, mijn zoon Bjorn heeft waarschijnlijk hetzelfde, ik vroeg me af hoe de operatie is gegaan. Wij zijn momenteel in afwachting van de resultaten van de rontgenfoto's Graag zou ik wat meer over de operatie van jou horen, wat jou ervaring er mee is. Mvg, Anne Alma annealma@hotmail.com

3 jaar geleden

Ja wat betreft de voorkeurshouding wel, dat is helemaal verdwenen. En hij zijn ontwikkeling is nu gewoon normaal. Zijn hoofd is wel weer wat bijtrokken qua vorm, maar niet volledig, maar gelukkig groeit daar een bos haar overheen waardoor het straks niet meer zo zichtbaar is. Het heeft verder geen lichamelijke gevolgen. Hopelijk helpt de operatie voor het hoofdje van je dochter en kan ze weer verder ontwikkelen zonder hinder.

3 jaar geleden

Ik vind dit ook erg jammer inderdaad van het CB. Is het bij jouw zoontje wel goed gekomen allemaal?

3 jaar geleden

Hee, zo herkenbaar dat het consultatiebureau afwachtend is bij voorkeurshoudingen. Mijn zoontje had van het begin af aan ook een flinke voorkeurshouding. Ik moest uiteindelijk zelf de beslissing nemen of ik naar een fysiotherapeut ging met mijn zoontje of niet. Het CB gaf weinig advies jammer genoeg. Met 3 maand heb ik zelf besloten naar de fysiotherapeut te gaan en kregen we verschillende oefeningen voor ons zoontje. Hij liep achter in zijn ontwikkeling en zijn hoofd was flink scheef gegroeid. Uiteindelijk bleek dit allemaal te komen doordat zijn nekje een blokkade bleek te hebben door de bevalling. Het is zo jammer dat het CB niet zelf eerder aan de bel trekt als ze je bevallingsverhaal kennen en een voorkeurshouding zien bij je kind.. Heel veel sterkte en succes met je dochtertje!