liesjejaj's avatar
7 jaar geleden

Ik duim voor je!

's avatar
7 jaar geleden

Hoi hoi. Heel herkenbaar dit verhaal. Hier ook geen onbezorgde zwangerschap met de 2e. Ook antistoffen tegen baby aangemaakt en heel de zwangerschap bloed moeten prikken en extra echo's gehad. Uiteindelijk in de buil gelukkig allemaal goed gegaan maar na de bevalling heeft ze 10 dagen onder lamp gelegen en uiteindelijk met 6 weken een bloedtransfusie gehad. Daarna gelukkig helemaal goed en een heel gezond meisje. Hopelijk gaat je zwangerschap verder wel goed en heeft de kleine nergens last van.

's avatar
7 jaar geleden

Hoi! Nee hoor, ik heb zelf juist de meest gunstige bloedgroep die je kunt hebben namelijk 0 positief. Mijn eigen bloedgroep staat echter los van de antistoffen. Waarschijnlijk is bij mijn vorige zwangerschap of bevalling het bloed van mijn zoontje in contact gekomen met mijn bloed waardoor mijn lichaam antistoffen is gaan aanmaken tegen het 'vreemde' bloed. De bloedgroep van de baby is bepalend of het schadelijk voor haar is, daarvoor moest eerst het bloed van mijn man worden onderzocht. Die uitslag was zwak positief wat inhoudt dat de antistoffen die ik aanmaak wel tegen de bloedgroep van de baby zijn (als ik het goed heb begrepen). Maar elke keer zijn de uitslagen ontzettend vaag. We zullen geduld moeten hebben

's avatar
7 jaar geleden

Gekke vraag misschien maar ben je dan rhesus c negatief? Ik heb dit bij onze zoon gehad en met 27 weken moest ik weer prikken en niks aan de hand. Hij is gezond en inmiddels iets ouder dan 2 jaar. Op dit moment 28weken zwanger van de 2e. Bij het eerste bloedonderzoek kwam er uit dat ik weer rhesus c negatief ben en heb net vorige week weer geprikt en daar van wacht ik nog op de uitslag die ik met 3 a 4 weken krijg. Ik hoop voor jou dat alles goed komt!