9 jaar geleden

Ik zette mijn kleintje vaak ik het wipstoeltje als ik de was op ging vouwen, groente ging snijden etc. Speeltje erbij, gekke bekken trekken, liedje zingen.... Zo kwamen we een heel end! Eventjes naar buiten, al is het maar even naar de glasbak. Alleen en samenspelen afwisselen, dat kan je kindje vast goed hoor!

9 jaar geleden

Zoooo enorm herkenbaar! En heb jij ook dan een schuldgevoel als je hem dan even zijn eigen gang laat gaan? Ik heb mezelf maar bedacht dat als ik hem af en toe zijn eigen gang laat gaan hij later ook een knulletje wordt wat zichzelf goed kan vermaken en niet de hele tijd om aandacht vraagt. Wat mij hielp was die kleine in de babybjorn doen en dan licht huishoudelijk werk. Ook kun je hem in de wipstoel erbij zetten als jij de was ophangt. Of op een groot kussen, zolang hij zichzelf nog niet om kan draaien natuurlijk.. Ik zing veel liedjes voor hem en als de radio aanstaat ga ik voor hem dansen. Dan moet hij lachen en dan kijkt hij weer naar zijn speelgoed. M.a.w. dat is dan interessanter voor hem.. Ook merkte ik dat hij de box dan saai vind maar op de grond op een dik zacht kleed had hij weer aandacht voor zijn speelgoed en zijn omgeving. Jij kunt hem dan van een afstandje in de gaten houden terwijl je de aardappels schilt en de boontjes dopt ;)

9 jaar geleden

Herkenbaar .. Tips? Even samen spelen en weer even alleen laten spelen.. En als je de was gaat opvouwen; zorg dat hij je kan zien en vertel wat je doet .. Of zing liedjes onder het eten koken .. Ze gaan zich vanzelf steeds beter alleen vermaken