8 jaar geleden

Helukkig dat de kraamhulp het wel goed oppakte! Wij hadden ook een geweldige hulp. Ik heb van 19 tot 22(zondag) kraamzorg gehad. Extra omdat we langer in het ziekenhuis moesten blijven. Een jonge vrouw van mijn leeftijd (21) dat vond ik erg prettig. Kon haar ook persoonlijk

8 jaar geleden

Gelukkig dat ze het nu goed doet. Mijn zoontje is inmiddels 2 1/2 jaar. Het is dus wat langer gelden. Het is echt heel frustrerend dat ze zo zuinig zijn met die flesjes. Het kromme is dat we alleen het ziekenhuis uit mochten met letterlijk een pak voeding onder onze arm. Ik zeg wel eens dat het ziekenhuis te bang is om het bortsvoedings certificaat van het who kwijt te raken. Gelukkig hebben ze op de kinderafdeling het wel goed opgepakt en Yara regelmatig de fles gegeven. Onze kraamzorg heeft het hier heel goed opgepakt.

8 jaar geleden

Dat is inderdaad al een verschil. Ze deden inderdaad wel moeilijk over dat flesje geven. Ik hb wel een aantal keer aangedrongen haar eerder de fles te geven. Maar da kreeg je het zeuren over dat ze krampjes kon krijgen. Maar die heeft ze gelukkig nooit gehad. Het bloed die ze normaal via hielprikje deden hebben ze ook uit haar handje gehaald omdatze daar toch al haddeb geprikt. Was een verschrikkelijk gezicht.. Hm dan zou je inderdaad denken dat hem vaker voeding moest worden aangeboden. Ben aan de ene kant geen fan van het ziekenhuis.. je kunt niet je eigen gang gaan. Op de kinderafdeling werden wel om de driebuur gewekt om de fles te geven. Tenzij ze zich al eerder had gemeld deden ze daar ook minder moeilijk over met de gedachte dat ze daardoor sneller die bilirubine uit zou plassen en poepen.. Heeft nog wel even geduurd voordat ze weer haar eigen kleurtje terug kreeg, maar is helemaal goed gekomen! Ze doet het nu heel goed! Hoe oud is je zoontje inmiddels? :)

8 jaar geleden

Ook ik ben in het ziekenhuis bevallen en ook onze zoon heeft een te hoog bilirubine gehad. Wat mij als eerste opviel was dat het bloeprikken bij hem via een hielprik ging. Waarschijnlijk zijn onze situaties verschillend, laat ik daar maar vanuit gaan. Ik had problemen met het opgang komen van de bv en daardoor is het gehalte waarschijnlijk zo hoog geworden. Ik heb ook een keizersnee gehad en ben daarvoor bijna 3 dagen bezig geweest. Bij ons werd "gedreigd" met opname van de kinderafdeling en die lamp maar we mochten wel het ziekenhuis uit omdat het nog niet erg genoeg was. Ik heb wel een paar keer om flesje moeten vragen, ze waren in het ziekenhuis heel terughouden hiermee. Pas toen we thuis echt gingen bijvoeden werd het wat beter. Wat ons erg verbaasd heeft dat hoewel zijn gewicht erg afnam en het bilirubine gehalte toenam ons niet iets vaker is aangeboden om de fles te geven. Als ik dan naar de foto's van de 1ste week kijk dan vind ik het nog steeds niet leuk om te zien hoe geel hij was. Gelukkig is alles goed gekomen en ging zijn gewicht goed omhoog zodra we thuis waren. Ik vind het echt heel jammer voor julie dat jullie nog langer in het ziekenhuis moesten blijven. Ik hoop dat alles nu een stuk beter gaat met jullie en dat Yara heel snel haar gele kleur kwijt geraakt is.