11 jaar geleden

bij ons op CB geven de artsen onderling tegenstrijdige adviezen, dus ja. Ik ga gewoon op mijn gevoel af. Zolang je ziet dat jouw kind gezond is. jij ziet hem/haar tenslotte elke dag. Ik ga ook eigenlijk alleen voor de inentingen, maar we hebben wel even getwijfeld of we toch niet liever naar een kinderarts zouden gaan. Zelf vind ik heel veel van wat ze zeggen maar een beetje uit de lucht gegrepen. Ze gaan bv. uit van een gemiddeld gewicht van alle kinderen. Dat betekend dat het gemiddelde over een aantal jaren misschien wel met een paar kilo is gestegen als de kinderen zwaarder worden (door overgewicht) mbt vroeger. Dus dan heeft jou kind altijd ondergewicht (beetje overdreven,maar zo werkt t dan wel) Als een kind geen honger heeft eet het ook niet, en heeft t geen zin om het erin te proppen.

11 jaar geleden

Hier in Duitsland is er geen consultatie bureau. Voor de inentingen gaan we naar de kinderarts en daar kan je je vragen stellen. Er wordt niet voorgeschreven hoe lang en zwaar een kind moet zijn, wat het moet eten en hoeveel, wanneer het kind gewekt moet worden. Ik vind het heerlijk. Als er echt iets is, verwijst de kinderarts je door naar een andere arts. Voor ons is het ideaal, maar ik kan me voorstellen dat je met je eerste kind misschien wat meer begeleiding nodig hebt.

11 jaar geleden

Het is vaak ook de toon die de muziek maakt! De manier waar op maakt zo veel uit.... Het is jammer dat er op veel CB's tegenstrijdige adviezen worden gegeven. Kinderen in de groei light of magere producten geven ben ik niet zo'n voorstander van, idd alles met mate. In light producten zitten kunstmatige stoffen die echt niet goed voor je zijn laat staan voor een kindje in de groei. Mijn middelste was eerst ook "te zwaar"volgens het CB en nu zit ze op de middellijn dus tja soms...Vind het wel fijn dat het er is maar denk dat ze zelf niet doorhebben dat hun manier van adviseren in sommige gevallen niet altijd positief overkomt. Te vaak hoor je negatieve berichten helaas, bij mijn oudste een superleuke arts en verpleegkundige en nu zit er zo'n kenau die je het gevoel geeft dat je het niet goed doet. Ach ja, nog maar even doorzetten...

11 jaar geleden

Volgende week ben ik op vakantie in oosterhout, katjeskelder :-) Koninginnedag vieren!