Veermama's avatar
4 jaar geleden

Op de stuwing in het begin na ging de borstvoeding bij mijn eerste bijna vanzelf. Of toch voor mij althans, want mijn oudste kreeg het steeds moeilijker door zware verborgen reflux en allergieën (reacties op sporen van mijn voeding in de borstvoeding). Ze onderbrak voedingen steeds vaker van de pijn, ondanks de voor haar gewicht hoogst toegelaten dosis maagzuurremmers. Toen ze 2 maanden oud was heb ik het opgegeven en zijn we overgestapt op hypoallergene anti-reflux pap, wat toch even verlichting gaf. In het begin wilde ze de fles niet, maar toen ze merkte dat ze minder pijn had bij het drinken van de ingedikte flesvoeding weigerde ze van de ene op de andere dag de borst volledig. Daarna is er nog een hele zoektocht gevolgd naar de juiste flesvoeding waar ze niet op reageerde, maar dat is nog een ander verhaal. Bij mijn jongste ben ik ineens begonnen met de anti-allergische flesvoeding die mijn oudste uiteindelijk als baby verdroeg, want de zware reflux en allergieën zit in de familie en in beide gevallen zag ik borstvoeding niet terug zitten. Het was een goede keuze, want de jongste had ook zware reflux en voedselovergevoeligheden, maar reageert gelukkig op veel minder verschillende voedingsmiddelen dan de oudste. Soms is borstvoeding gewoon niet de juiste voeding voor jouw kindje, maar gelukkig bestaan er tegenwoordig heel goede alternatieven als het niet lukt.

Onzekere mama's avatar
4 jaar geleden

Ja bij mij is dit mn eerste kindje dus ik ken niet anders. Wel leuk te lezen dat ik niet de enige ben die dit meemaakt. Ik heb me er ook letterlijk en figuurlijk bij neergelegd;) live voedingen gebeuren enkel in het donker samen in bed. Die momentjes zijn me heilig en daar doe ik zl dat kolven en afwassen echt voor. Hopelijk kunnen we zo nog even voort doen. 3maanden is mn doel en alles daarna zijn mooie extra's!

emmetje86's avatar
4 jaar geleden

Mijn eerste wilde alleen bij mij drinken en nooit afgekolfde melk, alleen maar poeder melk uit een fles. Nr 2 Heeft altijd moeilijk gedaan met drinken bij mij maar vind mijn melk uit fles geweldig. Hij is ook erg alert en aanwezig en dronk al snel alleen nog de avond/nacht en ochtendvoeding bij mij. Sinds dat hij zes maanden is alleen nog de ochtend, alleen op bed als het nog donker is. Bij enige vorm van prikkels is hij afgeleid. Ik heb me er bij neergelegd en kolf verder fulltime. Ik vind het wel jammer, maar hij kiest en dwingen heeft geen zin.

Onzekere mama's avatar
4 jaar geleden

Ja het is een rollercoaster aan emoties! Wat knap dat je ondanks alles toch nog 3maanden hebt volgehouden. Hier ging het de voorbije nachten beter en hij wilde terug bij mij drinken. Hopelijk blijft het zo. Ik had wel echt behoefte om dit neer te schrijven want het zit diep, ik hoop nog te kunnen verder gaan tot 4 a 5maanden. We zien wel, dag per dag.