7 jaar geleden

Fijn om te lezen dat er meer mensen combineren! Ik denk dat je altijd gewoon moet kiezen voor de combi die goed voelt voor jou en je kindje!

7 jaar geleden

Ik heb inderdaad ook gecombineerd. Na een maand of vijf was ik het kolven wel zat en mijn dochter dronk kunstvoeding veel beter uit een fles. Dus als ik er niet was lekker kunstvoeding voor iedereen relaxter. Pap van kunstvoeding vind ik zelf ook fijner dan pap van borstvoeding, die wordt zo dun. Nu is mijn dochter bijna een jaar en combineer ik borstvoeding met gewone koemelk, nog eventjes want de borstvoeding ben ik nu aan het afbouwen. Ik heb overigens nooit last van stuwing gehad, kon prima voedingen overslaan.

7 jaar geleden

Ja, ik vind dat je heel vaak leest dat als borstvoeding niet helemaal lekker loopt dat moeders er dan maar volledig mee stoppen, terwijl je volgens mij ook prima een paar voedingen wel en een paar niet zou kunnen doen. Zo is het voor sommige vrouwen misschien beter vol te houden.. Ik weet dat mijn moeder mijn broertje in het weekend wel borstvoeding gaf, maar dat hij doordeweeks (als zij er niet was) flesvoeding kreeg. Lijkt mij ook een prima optie als je bijvoorbeeld niet wil kolven op je werk..

7 jaar geleden

Ik denk ook dat er minder over het combineren te vinden valt omdat het vaak niet een bewuste keuze is, maar meer iets dat groeit. Wel goed dat je even extra belicht dat dit ook een optie is!