7 jaar geleden

Henrike: dankjewel! Ze zijn idd vrij nuchter in NL mbt controles. Hier zit ik ook bij een VK die geen echo heeft. En word pas met 41.0 naar het ziekenhuis gestuurd voor ctg en echo. Dit is het protocol nu eenmaal. Of je moet al iets gaan afdwingen en zo ben ik niet. SwoosyQ: gelukkig ben je bij de oudste op tijd ingeleid en snap je angst heel erg goed. Het meest kostbare bezit groeit tenslotte in jouw buik en je hebt er zo weinig controle over.. positief blijven en ervan uit gaan dat alles goed is, is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Ook veel succes met de laatste loodjes en de keizersnede

7 jaar geleden

Bij onze oudste ben ik met 40+5 ingeleid & via keizersnede bevallen. Mijn bloeddruk werd vanaf de uitgerekende datum met de dag hoger, tijdens de bevalling bleef ik op 3 cm ontsluiting hangen & de hartslag van ons mannetje gaf aan de weeën niet meer aan te kunnen. Ik begrijp dus de angst achteraf: wat als?! Inmiddels ben ik 34+1 zwanger van onze tweede & loop ik in het ziekenhuis. Niet alleen vanwege de keizersnede in mijn verleden, maar ook vanwege de onrijpheid van het hartje van onze kleine momenteel. Ook angstig. Grote kans dat deze kleine een week eerder via geplande keizersnede wordt gehaald. Ik wens jou veel succes met de laatste loodjes! Goed dat je jouw angsten bespreekt met je verloskundige & goede afspraken kan maken. Hopelijk loopt deze bevalling zoals je wenst.. ;)

7 jaar geleden

Heel veel sterkte met de laatste loodjes en de bevalling. Ik werd de laatste weken van mijn zwangerschap helemaal gek van de vragen of alles nog rustig was en of ik al een idee had wanneer ik ging bevallen. En ik vond het ook geen fijn idee dat ze gewoon om de twee weken controles bleven doen aan het eind. Terwijl ze in een stuit lag.