8 jaar geleden

Dapper dat je dit durft te vertellen. In andere blogs die over de negatieve kant van het menszijn gaan, komen zo gauw veroordelingen voor. Daar is de schrijfster zeker niet mee geholpen. Voor veel mensen is het vrijwel onmogelijk te begrijpen waarom anderen doen wat ze doen. Ik denk dat deze openheid voor anderen aanleiding kan zijn om hun eigen gedrag onder ogen te zien. Ik hoop voor jou en je dochter dat de alcohol verloren heeft. Mijn man vond mijn drinkgedrag stoer: ik dronk hem eruit. Op wilskracht ben ik op het moment dat ik zwanger wilde worden gestopt met drinken (op mijn trouwdag nog wel een rose panter (pijnstiller) weggespoeld met champagne: ik had een miskraam gehad drie dagen voor mijn bruiloft en die pijnstiller hield mijn gemoed positief). Inmiddels mediteer ik een aantal jaar en heb ik niet meer de minste behoefte aan alcohol.

8 jaar geleden

Ik geloof dat Gummybeart aardig de juiste woorden heeft kunnen vinden in haar reactie. Ik vind ze in elk geval het meest sprekend. Vooral het stukje van: altijd een excuus! Dat is wat ik met deze problematiek vaak zie dat men zelden de verantwoordelijkheid voor eigen daden neemt en de 'schuld' altijd bij iets of iemand anders ligt. Een goede 1e stap is dan openheid en eerlijkheid. En hier je blog open en bloot schrijven lijkt me dan ook een mooi begin! Veel sterkte!

8 jaar geleden

Zelfs ik, die een ex heeft die 12 jaar lang verslaafd is aan alcohol en drugs, vader van me dochter, wil gelijk oordelen. Maar dat doe ik niet. Want iedereen heeft zijn verhaal en het is niet zo makkelijk want het is gewoon een ziekte. Het enige advies wat ik je mee kan geven is; erken dat je machteloos staat tegenover je ziekte, en ga op zoek naar goede hulp! Bezoek meetings, en misschien is een opname een idee? Heel veel sterkte! Je kan het de baas zijn, zolang je maar blijft vechten. Je hebt een dochter dus je weet waar je het voor doet! Heel veel sterkte

8 jaar geleden

De een schrijft dapper dat je dit schrijft.. de ander schrijft sterkte.. ik probeer de juiste woorden te vinden. . Mijn moeder is alcolist... zwaar alcolist. . 4kinderen, 4 scheidingen en altijd een excuus! Mijn zusje en ik uiteindelijk in een pleeggezin. . Inmiddels ben ik zelf moeder van een zoon van anderhalf. En geen makkelijk kindje. . Naast krampen groeispurts etc ook nog is een echt karaktertje... En NOG STEEDS kan ik me geen moment voorstellen dat mijn moeder de drank boven haar kinderen verkoos ( of eigenlijk kiest ) Ik hoop voor jou maar nog veel meer voor je dochtertje dat je je probleem onder ogen kunt zien en de juiste hulp zoekt. ..