11 jaar geleden

Ook ik wist het pas vanaf week 6 en heb daarvoor ook meerdere feestjes gehad en de bijbehorende wijn gedronken. Uiteraard was ik doodsbenauwd dat de kleine er iets aan zou overhouden. Eerst aan de gynaecoloog gevraagd, daarna de huisarts en ook nog eens aan de VK, pas als het bloed wordt rondgepompt en de schadelijke stoffen bij de kleine kunnen komen is het schadelijk. En hoe je er onderuit kunt komen als men zegt dat je zwanger bent als je non alcoholisch besteld? Of je bent vandaag de bob, of je voelt je niet zo lekker of je neemt stiekem een fles non alcoholische wijn mee en drinkt daar van. Zo hebben wij ook familie en vrienden weten te bedotten tot de kritieke 12 weken voorbij waren :)

12 jaar geleden

Ik denk eerder dat het niet uitmaakt. Er zijn genoeg mensen die veel roken en drinken en alsnog zwanger worden. Natuurlijk moet je ermee stoppen zodra je het weet. En dat gedoe van "dit is niet goed" en "dat is niet goed". Uiteindelijk is het moeder natuur die het bepaalt.

12 jaar geleden

Wat fijn dat hier ook een x wat over geschreven wordt. Ik ben zelf nog niet echt bezig met zwanger worden, maar mijn vriend en ik willen er over een aantal maanden toch wel voor gaan. Zulke tips zijn dan altijd fijn, aangezien we allebei wel van een borrel houden. Het is voor mij iig duidelijk dat ik stop met drinken op het moment dat wij zwanger willen worden!

12 jaar geleden

Ja het is jammer dat je niet gewoon kan drinken wat je wil op een feestje zonder dat iemand er mee bemoeit. Voor een of ander reden wil iedereen kunnen zeggen "Ik zag het gelijk". Het zou fijn zijn als je even die 12 weken er zelf lekker van kan genieten zonder alle advies.