4 jaar geleden

Heel mooi omschreven ! Ik vind het woord loedeemoeder gewoon heel stom en denk dan iedereen heeft zijn eigen manier van doen en laten. Leef en laat leven.

4 jaar geleden

Ik ben ook zeker zo'n loedermoeder, maar wie niet... Mijn zoontje van inmiddels 6 is een vroege vogel. Als hij 's morgens weer eens om 6 uur aan mijn bed sta zeg ik ga maar naar beneden. Dan pakt hij een beker uit de vaatwasser, schenkt chocomel voor zichzelf in en gaat voor de tv zitten tot ik naar beneden kom... En nee dit doet hij niet sinds kort, maar al zeker een jaar. Mijn dochter van 8 laat ik zelf naar dansles fietsen. Nee ik ga dan niet mee, ik geniet ervan dat ik dan even rustig kan koken. Mijn kinderen mogen zelf alvast een stuk vooruit fietsen naar school zodat ik nog even rustig de deur op slot kan draaien enzo.. Ik ben mijn dochter wel eens kwijt geweest op het schoolplein nadat ik (te lang) had staan praten met een andere moeder... Ik zoeken, maar toen bleek ze al thuis voor de deur te staan, dacht dat ik haar was vergeten en was zelf maar gaan fietsen 😅 Zo kan ik nog wel even rustig doorgaan.... Dus ja ik ben ook af en toe best een loedermoeder. Maar is niet iedereen dat? Perfecte moeders geloof ik niet in.

4 jaar geleden

Je hebt helemaal gelijk. Er zijn alleen zoveel moeders die het hun aantrekken. Het maakt mij nu niks meer uit wat iemand zecht maar toen ik net moeder werd dacht ik wel eens dat ik dingen fout deed omdat ik commentaar kreeg dat mijn zoontje even tv keek.. 😅

4 jaar geleden

Snap zowiezo niet waarom je jezelf in een hokje zou plaatsen. Je bent hoe je bent. En iedere moeder doet maar een dotje. En mijn inziens ligt het ook aan je kind hoe je bent, de ene kun en durf je eerder los te laten dan de andere. Ik ben voor diagnoses zodat iemand handvaten krijgt en geholpen kan worden, maar waarom jezelf in een bewust hokje stoppen. Na de commotie over die serie met juf ank die een moeder een curlingmoeder noemde, moest ik eerst opzoeken wat het was 😂 Ach helicoptermoeder heb je ook nog 😂 Trek je jezelf er niks van aan.