6 jaar geleden

Wij hebben ook een (elektrisch verstelbare) boxpring en bij beide zwangerschappen niet verhoogd. Hij voldeed op 3 cm na aan de gestelde eis van de kraamorganisatie en toen is mij verteld dat ik niets hoefde te doen! De hoogte is vooral een eis om de kraamhulp een ergonomische werkomgeving te bieden = bed opmaken en misschien voor controle bij je in je kraambed.

6 jaar geleden

Wij hebben onder ons bed balken gelegd. Hoofdboard op een balk en iedere rij poten op balken. Zodoende had het hele bed voldoende steun waardoor deze niet instabiel is geworden. Ik heb het bed uiteindelijk bijna 3 maanden verhoogd gehad. Bij ons was het een ideale hoogte om vanuit bed heel makkelijk bij het wiegje te komen. De balken hebben wij daarna in de schuur bewaard en kunnen we straks weer gebruiken aan het eind van deze zwangerschap.

6 jaar geleden

Bij de eerste niet verhoogd omdat ik 9 pootjes onder het bed had. Kv vond dit geen probleem (ze was zelf klein). Bij de tweede ook niet gedaan. Bed was nu 67 cm (ook nieuw gekocht :)). Kv vond dit ook prima. Wat ik begrepen heb, is dat ze mogen weigeren je bed te verschonen als je hem niet verhoogd. Dus dat wilde mijn vriend dan doen. Maar het was uiteindelijk niet nodig (En ik had medische indicatie bij beide dus thuisbevallen was geen optie)

6 jaar geleden

Bij beide kids geen klossen gehad, omdat ik ook klein ben en dan met een krukje op bed moest komen, over veiligheid gesproken... Kraamverzorgsters vonden het oké, het enige wat ze nu niet mochten doen, was het bed verschonen. Nou prima, manlief was die week ook thuis!