9 jaar geleden

Vandaag las ik op nu.nl dat het om een minderjarig meisje gaat. http://www.nu.nl/algemeen/3969661/minderjarig-meisje-waarschijnlijk-moeder-van-dode-baby-breda.html Dit is denk zelfs niet te voorkomen met een babyluikje hoe verdrietig en erg het ook is want als het idd klopt dan kun je zo moeilijk als hele jonge moeder een oplossing vinden. Laten we niet oordelen voor we weten wat er is. Gissen is zo makkelijk maar je zit er vaak naast. Ik hoop echt dat de moeder van dit jongetje goed opgevangen wordt en dat ze in de toekomst deze afschuwelijke ervaring een plek kan geven.

9 jaar geleden

Naast de vraag hoe of wat ben ik het sowieso eens met je wat betreft het babyluik! Waarom in Nederland een ouder straffen die zijn kind te vondeling legt, terwijl hij/zij misschien radeloos is?! Ik ben van mening dat je beter iemand kan helpen! Tegenwoordig worden er steeds vaker kinderen "weggedaan" het zij levend hetzij dood. Al ben ik wel van mening dat een babyluik niet anoniem kan! Dan kan het natuurlijk voorkomen dat iemand iemands anders kind naar het babyluik brengt, bij bijvoorbeeld een criminele afrekening. Gewoon bewijs leveren dat je de daadwerkelijke ouder bent en ervoor tekenen dat je je baby af wil staan. Mijn moederhart huilt in stilte met je mee.

9 jaar geleden

Inderdaad, Het blijft voor ons buitenstaanders gissen. Net wat je zegt gaat er bij mij allerlei gedachten door mijn hoofd. Laten we hopen dat moeder gevonden word en de hulp krijgt die ze moet krijgen

9 jaar geleden

Heel verdrietig nieuws inderdaad. Ik ga er zelf meteen een verhaal bij bedenken. Ook omdat er bij stond dat de moeder waarschijnlijk medische hulp nodig heeft. Zou het kindje te vroeg zijn geboren? Is ze gedwongen om haar baby af te staan en heeft iemand anders de baby omgebracht? Dat denk ik er direct bij. Want hoe kan een vrouw in (medische) nood zich niet melden bij een ziekenhuis oid? Het blijft gissen. Hoe dan ook een triest verhaal voor dit kindje. En wellicht ook voor de moeder die geen keuze had.