7 jaar geleden

Allereerst gefeliciteerd met je zoontje! Leuk dat je het boek van Lissa ook hebt. Deze had ik eerst ook aangeschaft en gelezen. Daarna een cursus gedaan omdat ik toch zeker wilde weten hoe de gebaren uitgevoerd moesten worden. Toen kon ik ze ook beter onthouden en toepassen. Ik was zo enthousiast dat ik ook de training bij Lissa heb gevolgd. Mijn cursisten adviseer ik nu om met ongeveer 12 gebaren te beginnen (zelf hing ik post its in huis om de gebaren niet te vergeten ). Wie weet gaat het met je zoontje nu wel lukken. Daar kan de oudste vast goed bij helpen. ☺

7 jaar geleden

Ik heb het boek 'Babygebaren' van Lissa Zeviar in mijn kast staan. Toen onze oudste nog een baby was, heb ik dit boek gekocht en vol interesse gelezen. Ik was meteen enthousiast en wilde dit dolgraag uitproberen. Helaas hoewel ik de meeste gebaren al ken en automatisch gebruikte, kon ik andere gebaren gewoonweg niet onthouden (bv Papa & Mama). Daarom heb ik wel altijd liedjes gezongen met gebaren erbij en probeer ik mijn taal te ondersteunen met (mijn eigen) functionele gebaren, maar is het me niet gelukt de gebaren uit het boek te gebruiken. Jammer! Nu inmiddels Mama van zoon nummer 2 (hij is nu 17 dagen oud) en ik vermoed dat het met deze kleine man hetzelfde zal gaan.

7 jaar geleden

Dat klopt inderdaad wel een beetje. Hoewel ik vandaag tijdens een bbq met vrienden vaak ongemerkt toch non verbaal met mijn vriend aan het communiceren was. Zo hoefden we niet een gesprek te verstoren en begrepen we van elkaar dat hij de fles melk voor onze zoon (8mnd) ging klaar maken. Mijn zoontje van 2,5 jaar gebruikt de gebaren niet altijd meer ter ondersteuning van de spraak. Ook hij zet het in als de afstand tussen ons te groot is of bv. wanneer hij buiten is en ik binnen. Wat zou het mooi zijn als het gebruik van (enkele) gebaren (uit ngt) voor iedereen heel normaal zou zijn.

7 jaar geleden

Helemaal ook leuk voor je oudere kinderen! Zij pikken de gebaren zo op en kunnen dit ook weer overbrengen op de jongste!