8 jaar geleden

Heb je de nijntje slaapwekker al geprobeerd? Afspreken dat als nijntje zijn ogen dicht heeft ze nog moeten slapen. Je hebt ook knuffels waar een nachtlampje inzitten. Die zijn ook erg fijn. En een fotoboekje in bed. Kunnen ze in de nacht naar jullie kijken. Heel veel sterkte want te weinig slaap is slopend!

8 jaar geleden

Wat vervelend voor jullie zeg, pfff! Tip 1: Doen ze nog middag slaapjes? Zoja, zal ik zorge dat ze die op vaste tijden doen en ik zal ze na 2e niet meer laten slapen. Tip 2: Geef ze lekker (bio) avond thee, daar word je rustig van, zonder suiker natuurlijk en check het pakje dat er geen ingredienten inzitten die energje geven! Tip 3: Niet echt een goede tip, haha maar hier gaan ze altijd naar hun eigen bed s'avonds en s'nachts komen ze beide naar ons. Ze komen in bed liggen en slapen dan meteen weer door. Als je dit verveled vind natuurlijk niet toe laten! Maar wij vinden het altijd wel gezellig s'ochtends in hetzelfde bed wakker worden :) Succes!!

8 jaar geleden

Allereerst volgens het boekje doet geen een kind het. Hier slapen ze ook nog weleens tussenin als ze snachts wakkerworden van een nachtmerrie of als ze niet lekker zijn. Bij ons hebben ze een 1 pers bed, worden ze wakker, dan kun je er naast gaan liggen. Val je zelf in slaap is het niet erg en vallen ze voor je in slaap kun je terug naar je eigen bed. Om het zelf in slaap vallen te stimuleren kun je. Ze eerst met een ritueel in bed leggen. ( bad, tandenpoetsen, verhaaltje en welterusten) Dan ga je gewoon je was boven opruimen ofzo, dat ze je nog bezig horen. En als dat goed gaat kun je steeds verder naar beneden verhuizen met je bezigheden. Hier zijn wel veel lampen aan, ze zijn bang in het donker. Dus nachtlamp en hallamp. Bij ons gaan ze naar bed en dan moeten ze boven blijven, zijn ze niet moe genoeg dan spelen ze nog eerst, de oudste kijkt nog in stripboeken. Tot ze zelf moe genoeg zijn, dan gaan ze zelf in bed liggen. Hier zijn ze nu 7 en 5 Hopelijk kun je er iets mee. Owja de tip die ik ooit kreeg met veel nachtmerries snachts, dat is een groot deel dagverwerking, dus als je voor ze gaan slapen samen de dag doorneemt en ze laat vertellen of zelf verteld wat er vandaag gebeurt is dn hebben ze al een stuk verwerkt.